Jæger i dansk skov: Her kommer ulven

En dansk jæger siger, at han har fanget en ulv på et såkaldt vildtkamera i en dansk skov - ekspert fastslår, at det er en ulv

Det var jæger Anders Vinter Hansen, der tog billederne af ulven i en skov nær Silkeborg - se videoen her

Hvis hjortene og de andre dyr i en skov nær Silkeborg havde set frem til julefred, så kan de godt tro om igen.

Ulven kommer, ulven kommer - igen!

Ekstra Bladet har talt med Anders Vinther Hansen, der på sin jægerblog skriver, at hans kammerat har spottet en ulv i en skov et sted syd for Silkeborg. Du kan se flere billeder ved at trykke her  eller på hans YouTube-konto her.

Ulven skulle være blevet filmet d. 4 december på et såkaldt vildtkamera, som jægere stiller op et sted ude i skoven og så henter et par uger senere. Her ses først en flok hjort, der kort efter er flygtet. Skræmt væk af ulven, der tre minutter senere dukker op på vildtkameraet.

Tre minutter senere er ulven blevet spottet
Tre minutter senere er ulven blevet spottet
 

Ekstra Bladet har vist billederne til ulveekspert og seniorforsker på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Thomas Secher Jensen, der er kommet med sin dom.

- Det ligner meget en ulv. Den er langbenet, en lang hale og korte øre, så det lugter meget af en ulv. Lokaliteten er absolut også realistisk, så jeg vil gerne blåstemple, at der er tale om en ulv, siger Thomas Secher Jensen til Ekstra Bladet

Thomas Secher Jensen tager dog det forbehold, at billedet er taget med et vildtkamera og fra en hvis afstand. Alligevel er han ikke meget i tvivl om, at det er en ulv.

- Der er ingen tvivl om, at der er ulve i det midtjydske område, hvor vi har haft mange observartioner. Vi ved, at der i hvert fald har været 12 ulve, men hvor mange der er, vil vi aldrig kunne sige. Nye kan komme til, ligesom andre kan blive skudt, siger Thomas Secher Jensen til Ekstra Bladet.

Anders Vinter Hansens ven, som satte kameraet op, vil ikke tale med Ekstra Bladet. Han er bange for, andre jægere vil blive guidet tættere på stedet, hvor ulven er set, hvis hans identitet kommer frem. Han er bange for, at andre jægere vil skyde ulven, forklarer Anders Vinter Hansen.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer