Annonce:
Annonce:

Jægerchef banket på plads: Rathsack og ex-jægerne renset

Thomas Rathsack og fire andre tidligere jægersoldater får nu æresoprejsning i korpset, efter Ekstra Bladet har skrevet om sagen, hvor portrætbilleder blev vendt om

Thomas Rathsack, Magnus Hansson, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og . Indsat Lars Møller, som har skrevet bogen 'Jæger 200'.
Thomas Rathsack, Magnus Hansson, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og . Indsat Lars Møller, som har skrevet bogen 'Jæger 200'.
Annonce:
Følg Samfund

Thomas Rathsack og fire andre tidligere jægersoldater får nu æresoprejsning og vendt deres portrætbilleder rigtigt på den gang i Jægerkorpsets hovedkvarter, hvor der hænger portrætter af alle nuværende og tidligere jægere.

Ekstra Bladet kunne den 11. januar afsløre, at de tidligere jægere Thomas Rathsack, Magnus Hansson, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og Lars Møller var blevet vanæret og havde fået vendt deres portrætbilleder mod væggen.

Thomas Rathsack og tre af hans kolleger fik dækket deres portrætter, fordi de er instruktører på tv-udsendelsen 'Korpset', mens Lars Møller var blevet bandlyst og havde fået sit billede blændet af, som følge af at han skrev bogen 'Jæger 200'.

Annonce:

Chefen beordrer
Nu har chefen for specialstyrkekomandoen (SOKOM red), generalmajor Jørgen Høll, beordret chefen for Jægerkorpset at behandle alle billeder ens.

- Jeg er ked af sagen, fordi det tager fokus fra det arbejde, som vores dygtige specialstyrke- soldater udfører. Jeg har derfor pålagt Jægerkorpset at behandle alle billederne ens, så de alle kan ses på gangen. Sagen har allerede fyldt for meget, siger han.

Ekstra Bladet har kontaktet Jægerkorpset for at få en kommentar fra deres chef Kåre Jakobsen, men han ønsker ikke at sige noget.

Alt om dramaet i Jægerkorpset: Fem mand vanæret

Thomas Rathsack og de øvrige tre instruktører i tv-programmet 'Korpset' sæson 2 er faldet i unåde på Flyvestation Aalborg, fordi nogle mener, at programmet minder for meget om Jægerkorpsets optagelsesprøve uden at være den ægte vare.

Annonce:

Uenige om oplysninger
Tidligere jæger Lars Møller faldt i unåde, da hans bog ifølge nogen skildrede nogle uenigheder under en mission, og det skulle aldrig have været offentligt kendt. På trods af at hans bog blev godkendt af Forsvaret før udgivelse. Generalmajor Jørgen Høll ønsker ikke at gå ind i personsagerne, men siger overordnet, at det har handlet om specialstyrkernes kodeks.

- Vores ansatte må aldrig være i tvivl om, at de har ytringsfrihed. Og når de ikke har begået noget strafbart, så skal vi ikke sanktionere mod dem. På nogen måde, og folk har ret til deres meninger og holdninger. Hos specialstyrkerne er der et kodeks og nogle normer, som soldaterne lever efter, men det er ikke noget, vi kan sanktionere i forhold til, siger generalmajorerne.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: