Jægersoldat reddede ung kvinde

En jægersoldat reddede en ung kvinde i maj 2019 - nu bliver han hyldet af politiet og sit korps

Tilfældigvis kom en jægersoldat løbende forbi, da en 23-årig kvinde var i havsnød på stranden ved Blokhus 12. maj 2019.

Hun havde været i vandet i lang tid og var blevet nedkølet. På bredden stod en politipatrulje og forsøgte at rekvirere redningsmandskab. Jægersoldaten valgte dog resolut at springe i det kolde vand og svømme 80-100 meter ud, hvor den unge kvinde lå, skriver Beredskabsinfo.

Kvinden blev reddet i land, før hun mistede bevidstheden. Redningsmanden blev hyldet af Nordjyllands Politi 6. august, hvor han dog ikke vil have sit navn eller billede frem, da det kan identificere ham i sit arbejde.

'Jægersoldaten vil gerne være anonym af hensyn til sit arbejde. Det har vi stor forståelse for. Vi er glade for, at han dog mødte op på Hjørring politistation i tirsdags for at tage imod en officiel tak og en symbolsk dusør på 1000 kroner fra Nordjyllands Politi,' skriver politiet.

Patruljecenterleder Kenneth Ginnerup er ikke i tvivl om, at jægersoldatens indsats var afgørende i forhold til at redde kvindens liv.

- Manden har ydet en indsats, der ligger ud over det, man kan forvente af borgerne. Og det vil vi gerne anerkende med en dusøroverrækkelse, siger han.

203 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere