Jaget med drone og skarpskytter i to år: Menneskeædende tiger dræbt

En tiger er blevet skudt i Indien efter to års intens jagt. Myndighederne mener, at tigeren har dræbt minimum 13 personer

Drabet på tigeren har fået dyreaktivister op af stolene, mens de lokale landsbyboere fejrer, at tigeren ikke længere er en trussel (Foto: AFP)
Drabet på tigeren har fået dyreaktivister op af stolene, mens de lokale landsbyboere fejrer, at tigeren ikke længere er en trussel (Foto: AFP)
Følg Samfund

I mere end to år har en omfattende og intens jagt stået på i Indien. Målet for de mange hundrede involverede var en hun-tiger med hele 13 menneskeliv på samvittigheden.

Og endelig er jægerne lykkedes med deres forehavende, da de fangede og skød tigeren fredag eftermiddag lokal tid. Tigeren har hærget i et bjergområde nær landsbyen Pandharkawada i det centrale Indien.

Det skriver New York Times.

Tigeren tog livet af sit første offer tilbage i 2016. Her blev en ældre kvinde fundet på en bomuldsmark med store mærker efter klør på ryggen, mens tigerens næste offer, en landmand, manglede sit venstre ben, da han blev fundet. Siden da har tigeren taget 11 andre menneskeliv og spredt skræk og rædsel blandt de lokale.

Truet tiger dræbt: Blev sat i gabestok

Militærlignende jagt
De sidste måneder er nettet strammet om den vildt jagede hun-tiger.

Hundredvis af skovfogeder har gennemtrawlet junglen og ledt efter poteaftryk, afføring, tabte hår og kradsemærker på træer for at finde frem til den morderiske tiger.

Mod slutningen udviklede jagten sig til en militærlignende operation, hvor der blandt andet blev brugt en varmesøgende drone, hundredvis af kameraer og et hold af specialtrænede indiske elefanter med svært bevæbnede skytter på ryggen.

Redningsaktion går galt: Tiger mast af rendegraver

Snydt af parfume
Tricket, der endte med at koste tigeren sit liv, bestod dog af noget så simpelt som mandeparfumen Obsession. Man har nemlig fundet ud af, at duftstofferne får kattedyr til at rulle sig på steder, der er blevet sprøjtet med parfumen.

Og som håbet gik tigeren direkte i fælden. Den opsøgte nemlig duften få timer efter, at der var blevet sprøjtet parfume ud.

Jægernes plan var at bedøve tigeren og fange den, men da de ramte den med en bedøvelsespil, begyndte den at brøle og gik til angreb. Og i stedet for at lade stå til, greb jægerne deres våben og skød tigeren, der døde på stedet.

- Vi ville have mistet flere mænd, hvis vi havde prøvet at skåne hende, fortæller Nawab Khan, der var med til at fange tigeren, ifølge New York Times.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

12 aber døde af skræk: Fik øje på tiger

Fejret med fyrværkeri
Da nyheden om tigerens endeligt nåede den nærliggende landsby, blev den modtaget med glæde. Ifølge New York Times brød indbyggerne ud i vild jubel og fyrede kinesere af for at fejre afslutningen på tigertyranniet.

Knapt så begejstrede er flere dyreaktivister.

- Det her er koldblodigt mord, lyder det fra aktivisten Jerryl Benait ifølge New York Times.

Han har taget sagen til højesteret i Indien for at presse myndighederne til at skåne tigerens liv og blot tage den til fange. Ligeledes har aktivisten Sarita Subramaniam flere gange været i retten for at prøve at redde tigerens liv.

- Hun gjorde, hvad enhver mor ville gøre, siger Sarita Subramaniam i forsvar for den menneskeædende tiger.

- Hun prøvede simpelthen bare at beskytte sine unger og sit territorie.

12 aber døde af skræk: Fik øje på tiger

Antallet af vilde tigre i Indien er vokset siden 2006, hvor myndighederne anslog, at der levede 1400 tigre i landet. I dag er tallet vokset til 2500.

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind