Japan ophæver 67 år gammelt danseforbud

Japanske natklubber har indtil nu skulle have en særlig licens, hvis folk skulle svinge hofterne. Men nu er danseforbuddet ophævet

I Japan er det stadig forbudt at danse efter midnat på natklubber. Det forbud ophæves dog til næste år. (Foto: Twitter)
I Japan er det stadig forbudt at danse efter midnat på natklubber. Det forbud ophæves dog til næste år. (Foto: Twitter)

I kølvandet på 2. verdenskrig indførte man i 1948 en lov i Japan, der gjorde det forbudt at danse på offentlige steder, med mindre de havde en særlig danse-licens.

Forbuddet, som også gjorde det ulovligt at danse efter midnat, havde til formål at ramme de dansesteder, hvor prostitution foregik.

Selvom Japan siden dengang har udviklet sig til det topmoderne, er forbuddet først nu blevet ophævet.

Den 36-årige gymnasielærer Torben er helt tilfældigt blevet headhuntet til Japan, hvor han underviser i noget så specielt som lancier. (Privatfoto) Samfund Skal lære dem at danse: Torben headhuntet til Japan

Siden sidste halvdel af 1900-tallet har politiet dog vendt det blinde øje til forbuddet, der konstant er blevet brudt. Det skriver The Independent.

Men nu kan de japanske festaber snart danse igennem - også efter midnat - uden frygt. Den verdensberømte japanske musiker Ryuichi Sakamoto har nemlig startet en kampagne, der skal ophæve loven, og som indtil videre har fået 150.000 underskrifter.

I sidste uge blev det endelig vedtaget at ophæve danseforbuddet fra næste år. Men indtil da er det fortsat forbudt at danse efter midnat.

Endnu en årsag til at det har været presserende at ophæve danseforbuddet er, når Japan skal afholde OL i 2020. Til den tid vil regeringen gerne sikre sig, at gæsterne kan have det sjovt og bruge så mange penge som muligt, når de besøger landet.

Tildelingen af OL-værtsskabet om syv år vakte selvsagt stor glæde blandt mange japanere tidligt søndag lokal tid. (Foto: AP) Anden sport Japanere græd af glæde over OL

Hvad der næsten er endnu vildere er, at Sverige stadig har en lov imod 'spontan dans'. Loven, der kaldes 'Danstillstånd' betyder, at ejere af barer og klubber uden en speciel danse-licens kan risikere at få bøder, hvis deres gæster går løs på dansegulvet.

Tilbage i marts stemte de svenske politikere omkring forbuddet, men forslaget om at forbyde det blev droppet.

Verden på vrangen De 10 latterligste love i verden

1 af 2 Snart står det japanerne frit for at svinge hofterne på dansegulvet, lige når det passer dem. (Foto: Eugene Hoshiko/AP)
2 af 2 I Japan er det stadig forbudt at danse efter midnat på natklubber. Det forbud ophæves dog til næste år. (Foto: Twitter)
14 kommentarer
Vis kommentarer