Japanske akutmodtagelser afviser syge patienter

I Japan er sundhedsvæsenet så presset, at hospitalernes akutafdelinger er begyndt at afvise patienter

Hospitalsvæsenet er hårdt presset i Japan. På billedet ses sundhedspersonale ved et telt, der er sat op for at kunne teste folk for coronavirus. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters
Hospitalsvæsenet er hårdt presset i Japan. På billedet ses sundhedspersonale ved et telt, der er sat op for at kunne teste folk for coronavirus. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters
Følg Samfund

I flere timer kørte en ambulance i Japan rundt med en mand, der havde feber og vejrtrækningsproblemer, før et hospital i hovedstaden Tokyo tog imod ham.

En anden patient med tilsvarende symptomer fik først behandling, efter at ambulancepersonale havde været i kontakt med 40 sygehusmodtagelser.

Det er blandt nogle af eksemplerne på, at japanske akutmodtagelser har måttet afvise patienter den seneste tid, fordi landets sundhedsvæsen ikke har været tilstrækkeligt forberedt på en genopblussen af coronavirusset.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Ifølge en japansk forening for akutmedicin har hospitalerne afvist både patienter med blodprop i hjertet, slagtilfælde samt fysiske skader.

Der er mangel på både hospitalssenge, sundhedspersonale, medicinsk udstyr og værnemidler, skriver nyhedsbureauet.

Særligt akutafdelingerne er presset i knæ fort tid, og i en fælles udtalelse fra de akutmedicinske lægeforeninger bliver det omtalt som 'et kollaps i akutmedicinen'.

De mener, at situationen er forløberen til et generelt kollaps i det japanske sundhedsvæsen.

En opgørelse fra Johns Hopkins University viser lørdag morgen, at 9787 er bekræftet smittet med coronavirus i Japan. 190 coronasmittede har mistet livet.

Der bor over 126 millioner mennesker i Japan.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+