Jaynes næse kollapsede: Her fjerner hun sin nye næse

Hendes næse begyndte langsomt at kollapse, efter hendes hund bankede hovedet op i hendes næse

Foto: All Over Press.
Foto: All Over Press.

For seks år siden var 48-årige Jayne Hardman fra Storbritannien ude for et uheld, hvor hendes hund CeCe bankede hovedet op i hendes næse.

Det resulterede i, at hendes næse blødte og blev hævet. Lægerne forsikrede hende om, at intet var brækket, og at hun blot skulle lægge is på.

Men efter et halvt år havde hævelsen stadig ikke lagt sig, og hun opsøgte derfor en øre-næse-halslæge. Her fandt lægen ud af, at hun i virkeligheden havde lidelsen 'Granulomatose med polyangiitis (Wegener)', som er en sygdom i kroppens blodkar, og som i Jayne Hardmans tilfælde havde påvirket vævet i hendes næse.

Med tiden kollapsede næsen, og til sidst var lægerne nødt til at fjerne den. I dag lever Jayne Hardman derfor med en protese, som sidder fast ved hjælp af magneter.

I det britiske tv-show 'This Morning' viste hun for nylig, hvordan det ser ud, når hun tager sin protese af.

- Jeg tager den af hver aften, inden jeg går i seng, og sætter et plaster over hullet. Om morgenen damper jeg hullet og renser det, for der bliver stadig produceret slim, som ved alle andre, fortalte Jayne Hardman i 'This Morning' ifølge The Sun.

Foto: All Over Press/ITV.
Foto: All Over Press/ITV.
 

Sygdommen har også påvirket hendes ører, og hun er derfor også afhængig af sine høreapperater.

Jayne Hardman har i dag lært at leve med protesen og mener, at der kun er en enkelt udfordring ved den kunstige næse.

- Det eneste problem er at nyse. Jeg er nødt til at holde på den, hvis jeg skal nyse. Første gang jeg glemte det, holdt vi en søndagsmiddag derhjemme, og den røg af. Den landede mellem min søns ben. Min familie er meget afslappet omkring det - for dem er det bare sjovt, siger hun i 'This Morning' ifølge The Sun.

Jayne Hardman fortæller samtidig, at protesen har givet hende muligheden for at dufte igen for første gang siden uheldet.

Hun er i dag glad for, at hunden stødte hovedet ind i hendes næse, så sygdommen blev opdaget i tide.

- Da jeg omsider blev diagnosticeret, sagde lægen: 'Din hund reddede dit liv'. Når du først har lidelsen, kan det ende fatalt, hvis du ikke bliver behandlet, understreger hun i 'This Morning' ifølge The Sun.

Læs også om toårige Josiahs 'modermærke', der får folk til at vende sig om på gaden.