’Jeg hutlede rundt, jeg fik ikke noget at spise, og jeg lignede noget, der var løgn’

55-årige Jimmi Jørgensen var stofmisbruger i 30 år og hjemløs i fem. I dag bruger han al sin tid på at hjælpe andre med at få det godt

55-årige Jimmi Jørgensen bliver i dag hyldet for sin måde at hjælpe andre mennesker på. (Privatfoto)
55-årige Jimmi Jørgensen bliver i dag hyldet for sin måde at hjælpe andre mennesker på. (Privatfoto)

Jimmi Jørgensen voksede op i en børneflok på ti med en voldelig, alkoholisk far. Han var fuld for første gang, da han var blot syv år gammel, og som 12-årig prøvede han for første gang at ryge hash. En barndom og en ungdom, hvor han gik rundt med unge, der var ældre end ham selv, snusede til rockermiljøet og blev smidt ud af folkeskolen, ledte til et voksenliv med et stofmisbrug og fem år som hjemløs.

- Jeg boede på gaden, jeg hutlede rundt, jeg fik ikke noget at spise, og jeg lignede noget, der var løgn, siger den nu 55-årige Jimmi Jørgensen om sin mørke fortid.

I dag er Jimmi Jørgensens liv helt lagt om. Mens han boede i Esbjerg mødte han nogle mennesker, som hjalp ham med at komme ud af sin onde spiral. Og for seks år siden flyttede han til Korsør, hvor han i dag bruger al sin tid på at gøre det samme for andre, der har brug for hjælp.

Jimmi Jørgensen har stiftet foreningen 'Korsør holder sammen' – et initiativ, der oprindeligt startede som en side på Facebook. I foreningen arrangerer han og de andre medlemmer på at arrangere julearrangementer, Sankt Hans og påskegåture. Senest har han, ved siden af sit job som sosu-hjælper, som han uddannede sig til i 2008, involveret sig i et stort fællesspisningsprojekt med de mange flygtninge, der bor på det gamle sygehus i Korsør.

 

Korsør-ildsjælen er en af de ti blandt omkring 700 nominerede, der i dag har vundet Fællesskabsprisen 2016. Prisen, der overrækkes for tredje år i træk, er en hyldest til almindelige danskere, der gør en stor indsats for fællesskabet og samfundet.

For Jimmi Jørgensen var det ret indlysende, at han skulle bruge sin energi på at hjælpe andre, da han selv var blevet hjulpet op og ind fra gaden.

- Jeg tror, at det her er min måde et betale samfundet tilbage for alle de år, hvor jeg har været til last. Men jeg gør det også fordi, jeg bliver så glad, når jeg kan se, at det hjælper, siger Jimmi Jørgensen.

- Livet er bare for kort til at rende rundt med en bæ-mund på. Man kan lige så godt tage det hele med et smil.

Mohammed reddede en kvinde, der fik tæsk med et jernrør. Nu er den 20-årige blevet kåret for sin heltegerning.