- Jeg skulle aldrig have købt det hus

Jysk erhvervsmand slæbt i retten for at kystsikre sit sommerhus i liebhaveridyl ved Skagen

Salget af Fellen i 2009 fik den svindeldømte Kurt Thorsen og it-fallenten Erik Damgaard til ryge i totterne på hinanden. Fra sin celle forlangte Thorsen at få del i salgsprisen på knap 4,5 mio. kroner. (Foto: Renè Schütze)
Salget af Fellen i 2009 fik den svindeldømte Kurt Thorsen og it-fallenten Erik Damgaard til ryge i totterne på hinanden. Fra sin celle forlangte Thorsen at få del i salgsprisen på knap 4,5 mio. kroner. (Foto: Renè Schütze)

Et af de mest attraktive liebhaverhuse i Gl. Skagens rigmandsidyl er i dag på vej i havet.

Det førhen så mondæne Fellen for enden af den celebre Rævehulevej står i dag ude midt på stranden som en grotesk ruinhob og venter på at blive hamret til pindebrænde, næste gang Vesterhavet viser tænder.

Købte af falleret it-milliardær
Husets ejer, den vestjyske erhvervsmand, Carsten Kastrup, købte i 2009 sine drømmes sommerhus i 1. klitrække af den fallerede it-milliardær Erik Damgaard.

Carsten Kastrup gav knap 4,5 mio. kroner for det velbeliggende Fellen, der på købstidspunktet var omfattet af et stort kystsikringsprojekt til 18 mio. kroner.

Ingen kystsikring alligevel
Men pludselig blev Fellen pillet ud af projektet, og lige siden har den 60-årige Holstebro-fabrikant brugt en formue på privat kystsikring.

Han har fodret tusindvis af kubikmeter fygesand fra sin egen grund ned omkring huset, men intet hjælper. Og for at det ikke skal være løgn er Carsten Kastrup havnet i retten for ulovlig kystsikring.

Anklager Ingrid Munch Hansen krævede ham i dag idømt 50.000 kroner i bøde samt tvangsbøder på 5000 kroner om måneden, indtil han har ryddet op omkring sin liebhaverruin.

Fortryder købet
- Jeg skulle aldrig have købt det hus, siger en slukøret Carsten Kastrup til Ekstra Bladet i en pause under dagens retsmøde.

- Men det stod jo til at skulle sikres mod havet lige som de andre huse på vejen, og i det lys var det jo en god handel.

I dag har han ikke alene tabt den lille håndfuld millioner, men også et næsten lige så stort beløb på at beskytte sin investering.

En lokal entreprenør har i årevis flyttet enorme mængder sand, der er føget op fra strand og klitter ind over de sidste meter af Rævehulevej, hvor Fellen ligger - eller lå.

- Vi fjernede nok op til 1500 kubikmeter om året fra vejen, sagde vognmanden i retten.

Sandet hældt tilbage på stranden
Al sandet blev hældt tilbage, hvor det kom fra. En del blev fyldt i store sandsække og anbragt rundt om huset.

Mens husejeren havde travlt med at betale regninger, kom Naturstyrelsen i 2015 på banen og forlangte, at sand og sandsække blev fjernet.

- Ingen var interesseret i selve huset. Det var dømt til døden. Ejeren var alene i verden og brugte sin grundlovssikrede rert til at beskytte sin ejendom.

- Og herregud sandet røg jo bare tilbage, hvor det kom fra, sagde forsvarer Hans Ladekjær Jeppesen og krævede frifindelse.

En pointe, som anklager Ingrid Munch Hansen langtfra var enig i.

- Han kan ikke have været i tvivl om, at et var ulovligt at deponere sandet, sagde hun.

Dommer Naja Munk-Pedersen afsiger dom på mandag.

1 af 2 Det engang så mondæne Fellen for enden af milliardærernes Rævehulsvej i Gl. Skagen er efterhånden skyllet helt ud på stranden trods ejerens forsøg på at redde det. Nu kræves han straffet med 50.000 kroner for at hælde sand på stranden. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Salget af Fellen i 2009 fik den svindeldømte Kurt Thorsen og it-fallenten Erik Damgaard til ryge i totterne på hinanden. Fra sin celle forlangte Thorsen at få del i salgsprisen på knap 4,5 mio. kroner. (Foto: Renè Schütze)
295 kommentarer
Vis kommentarer