Jensens Bøfhus i total udrensning: Hele ledelsen skiftet ud

Både direktør og bestyrelse bliver skiftet ud i restaurantkæden

Få historien kort her.
Følg Samfund

For næsten to måneder siden trådte stifter, ejer og bestyrelsesmedlem Palle Skov Jensen helt ud af Jensens Bøfhus, og nu er turen så kommet til resten af ledelsen i den nedtursramte restaurantkæde.

Således stoppede direktør Dorte Gleie for en måned siden, mens hele bestyrelsen nu også er blevet skiftet ud.

Det skriver fyens.dk.

Ifølge mediet ligger den daglige ledelse lige nu i hænderne på det konsulentfirma, der har været med til omlægningen af kæden, mens den hidtidige bestyrelsesformand, Torben Frigaard Rasmussen, er blevet afløst af Jesper Rosener, der til daglig er administrerende direktør i Jysk Fynske Medier.

- Jeg har masser af følelser for virksomheden, og det har gjort ondt at følge dens udvikling udefra. Derfor synes jeg også, at jeg har en pligt til at være med til at få den op at køre igen, siger Jesper Rosener til fyens.dk.

Ramt af uheld
Han er blevet udpeget af den gruppe af erhvervsfolk, der 1. oktober overtog kæden fra Palle Skov.

Bøfkongen abdicerer: Rigmænd overtager Jensen Bøfhus

Og han mener stadig, at Jensens Bøfhus har en berettigelse til at eksistere, selvom de har været hårdt ramt på økonomi og omdømme de senere år.

- Det er ikke denne kerne i Jensens Bøfhus, der har ført til krisen. Der er ikke én enkelt årsag. Virksomheden er blevet ramt af en række omstændigheder, uheld og beslutninger, der skulle have været anderledes, siger Jesper Rosener.

Ifølge den afgående bestyrelsesformand, Torben Frigaard Rasmussen, foreslog direktør Dorte Gleie selv at stoppe, da hun mente, at virksomheden havde brug for en anden type direktør.

Det er nu den nye bestyrelsesformands første opgave at finde en ny direktør til kæden.

Bøf-kongen giver millionrabat på monster-villa

Nedturen for Jensens Bøfhus

September 2014 får Jensens Bøfhus i Højesteret medhold i, at fiskrestauranten Jensens Fiskehus fra Sæby ikke også kunne hedde Jensens. Det udløser en kæmpe shitstorm.

I 2016 sætter han bøfkæden til salg. På dette tidspunkt skylder han banken SEB 228 millioner kroner. Underskuddet lander på 56 millioner kroner og flere restauranter sættes til salg.

I 2016 lyder underskuddet på 31 millioner kroner. Her fratræder Palle Skov Jensen som direktør, og Dorte Gleie tager over. Man forsøger at ændre sit koncept med nyt menukort og nye priser.

I efteråret får bøfkæden økonomisk hjælp af en lang række erhvervsfolk fra Fyn.

I 2017 lyder underskuddet på hele 157 millioner kroner.

I 2018 sætter Palle Skov Jensen sin private villa til salg for 28,5 millioner kroner og sælger en kæmpe jagt-ejendom til milliardæren Lars Larsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind