Jeopardy-deltager mistede flere tusinde kroner: Udtalte 'gangsta' forkert

Svaret kom til at koste deltageren dyrt

Det endte nok ikke helt, som deltageren Nick Spicher havde håbet, da han meldte sig til quiz-programmet Jeopardy, hvor værten kommer med svaret, og deltagerne stiller spørgsmålet.

Alt sammen på grund af ordet 'gangsta'. Amerikaneren havde meldt til til det populære program, som blev sendt nytårsdag, og her fik deltagerne dette svar af værten Alex Trebek:

'En sang af Coolio fra 'Dangerous minds' går tilbage i tiden til en John Milton klassiker fra 1667'. Deltagerne skulle sammensætte to forskellige titler med ét fælles ord. 

Til dét sagde Nick 'Hvad er Gangster's Paradise Lost'. Svaret var en reference til bogen 'Paradise Lost' af John Milton og sangen Gangsta's Paradise af Coolio.

Og for det svar fik han 1600 dollars.

Det skriver medier som Daily Mail, The New York Times og New York Post.

Lykken varede dog ikke længe. Kort efter måtte værten meddele, at programmets dommere havde konkluderet, at svaret faktisk var forkert. I stedet for 'gangster', som Nick havde svaret, skulle han have sagt 'gangsta'.

Ifølge Oxford English Dictionary er 'gangster' og 'gansta' nemlig listet som to separate ord - med forskellig definition.

Han fik derefter fratrukket de 1600 dollars - og yderligere 1600 dollars for at have svaret forkert på spørgsmålet.

Sammenlagt fik Nick i løbet af få sekunder fjernet 3200 dollars fra den pulje penge, han havde sparet op i programmet. Et beløb der svarer til omkring 20000 danske kroner. 

Det har fået flere til at skrive på de sociale medier. Blandt andet Roy Wood Jr. fra det amerikanske program 'The Daily Show', der har delt klippet på sin Twitter-profil med ordene: 'Lad Nicks fejltagelse være en lektie for os alle. I 2018 skal du altid holde det gangsta. Aldrig gangster #Jeopardy'

Se klippet her: