Jeppe Kofod vil indkalde panamanere til afhøring i EU

Europaparlamentsmedlem Jeppe Kofod (S) vil have panamanere til at forklare sig i sagen om skatteunddragelse

Jeppe Kofod. (POLFOTO)
Jeppe Kofod. (POLFOTO)

Takket være en meget lempelig lovgivning i Panama og velvillig assistance fra advokatfirmaet Mossack Fonseca er det lykkedes for mange tusinde europæere at skjule formuer for skattevæsnet i deres respektive hjemlande.

Det har lækket af de såkaldte Panama Papers fra en tidligere ansat i Mossack Fonseca vist, og det får nu socialdemokraten Jeppe Kofod, der er medlem af Europaparlamentet, til at reagere.

Han har bedt formanden for parlamentets særlige skattesnydsudvalg - som Kofod selv er ordfører for - om at indkalde repræsentanter fra den panamanske regering og fra Mossack Fonseca til en officiel afhøring i udvalget.

- Vi skal helt til bunds i den her sag, og det kræver selvfølgelig, at vi også får afhørt de panamanske myndigheder og firmaer, der er involverede, siger han.

Jeppe Kofod forventer, at afhøringerne kan foretages allerede i maj måned.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

8 kommentarer
Vis kommentarer