Annonce:
Annonce:

Jespers 13-årige datter konverterede til islam: - Jeg er bange for folk fordømmer hende

Jesper Melskens støtter sin datter, men han er nervøs for andre folks reaktioner på, at hun har skiftet tro

Hør Jesper om fortælle om, da datteren konverterede. Foto: Gorilla Media/Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Samfund

Se videoen med Jesper ovenover

For snart fem år siden fik Jesper Melskens et opkald fra sin dengang 13-årige datter, som han talte ofte med. Denne gang var det dog ikke de typiske teenageproblemer, der skulle vendes, men derimod noget helt andet.

- Da jeg tager telefonen, kan jeg høre, at hendes stemme er anderledes. Hun siger, hun skal fortælle mig noget. Hun er meget nervøs, og hun får fremstammet, at hun er konverteret til islam, siger Jesper Melskens til Ekstra Bladet.

Nydanmark: Integration er kommet for at blive

Integration er kommet for at blive. I årtier har politikerne forsøgt at finde formlen på det nye Danmark, som består af flere nationaliteter, men vi er ikke i mål. Derfor sætter Ekstra Bladet fokus på Nydanmark. Gennem besøg hos personerne, der har med integration at gøre, søger vi debat og inspiration. Håbet er, at vi kan finde løsninger, der kan gøre Nydanmark bedre.

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
 

- Jeg siger bare 'nå okay', fortæller Jesper Melskens i dag.

Det er først, da han har lagt på, at han tænker over datterens reaktion.

- Jeg forstår ikke, hvorfor hun var så bange for at fortælle det til mig. Lige meget hvad, så vil jeg jo elske hende. Hun er jo stadig den samme, selvom hun har en anden religion, lyder fra faderen i dag.

Annonce:

- Jeg tror på, at religion er noget, der foregår inde i personen. Det er ikke op til andre at vurdere, om det er rigtigt eller forkert, lyder det.

Frygter omverden
Jespers datter bor i Jylland sammen med sin mor, som også er konverteret.

I dag er datteren 18 år gammel, og håret er pakket væk i et tørklæde. Men det er ikke noget, som Jesper Melskens synes er et problem.

- Jeg står 100 procent ved alt, hvad hun gør. Det eneste, som gør mig nervøs, er, hvordan folk omkring hende reagerer. Særligt efter terrorangrebet i Frankrig sagde jeg til hende, at hun skulle tænke sig om, fordi folk nemt kunne dømme hende, lyder det fra Jesper.

- Det er underligt, at man overhovedet kan tillade sig at dømme andre, fordi de har tørklæde på eller følger deres tro. Jeg ville aldrig selv tillade, at jeg blev dømt af omverdenen.

Gorilla Media og Ekstra Bladet

Gorilla Media er et prisbelønnet reklame- og produktionsselskab baseret i København. Firmaet er dedikeret til at skabe positiv forandring gennem online indhold. De er mest kendte deres virale og kontroversielle kampagner som '#Jegerdansk' og '#Askfirst'. Sammen med kampagnen NYDANMARK er vores mål at give mulighed for kritiske samtaler, refleksioner og debat, men på en mere respektfuld og konstruktiv måde, end hvad der er blevet normen i Danmark

 

Annonce:

Må give afkald på nogle ting
Men selvom han står bag datterens beslutning, så har der været nogle ting, som har været udfordrende.

- Vi var på ferie på et tidspunkt, og der ville jeg jo gerne bade, og det kunne hun ikke på samme måde som før. Derudover er det ikke altid det nemmeste at finde halalkød, når man er på restaurant, lyder det fra faderen.

- Men det er jo småting. Men en af de største ting, som jeg har tænkt over, er at jeg ikke kommer til at føre hende op ad kirkegulvet eller holde tale til hendes bryllup, da man har andre traditioner ved et arabisk bryllup. Det er selvfølgelig en drøm, som man giver afkald på, men så er det jo heller ikke værre, siger Jesper.

Jesper datter ønsker ikke at medvirke i artiklen, men hun er glad for, at hendes far vil stå frem.

- For mig skal det aldrig holdes hemmeligt, at min datter er konverteret. Der er ikke noget skam forbundet med det, siger han.

- Når man får et barn, så har man selvfølgelig nogle drømme om deres fremtid. Men hun skal udvikle sig i den retning, som hun har lyst til. Hun er ikke en marionetdukke, men et frit menneske.

Hvordan ville du reagere, hvis dit barn konverterede?

Deltag i debatten her på eb.dk fra 20-21. Du kan allerede nu stille dine spørgsmål til Jesper.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: