Annonce:
Annonce:

Jødisk formand: Nørrebro-imam opfordrer til drab

En nylig prædiken i en københavnsk moské får nu Det Jødiske Samfund til at kontakte politiet. Den var en slet skjult opfordring til at dræbe jøder, mener formand for Det Jødiske Samfund i Danmark

- Vores vurdering er, at der er tale om et strafbart forhold, og vores politik er, at vi hver gang anmelder det. Vi har ikke råd til at lade være, siger Dan Rosenberg Asmussen. Arkivfoto
- Vores vurdering er, at der er tale om et strafbart forhold, og vores politik er, at vi hver gang anmelder det. Vi har ikke råd til at lade være, siger Dan Rosenberg Asmussen. Arkivfoto
Annonce:
Følg Samfund

En imam fra en moské på Nørrebro i København har i forbindelse med en prædiken opfordret til drab på jøder. Det skriver Kristeligt Dagblad på avisens hjemmeside k.dk.

På baggrund af prædikenen vil Det Jødiske Samfund i Danmark gå til politiet for at finde ud af, om der er grundlag for en anmeldelse.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kommenteret oplysningerne på Facebook:

- Det er fuldstændigt horribelt, antidemokratisk og rædselsfuldt. Men det viser også, hvorfor vi skal føre en hård og konsekvent politik på området. Vi kan og skal ikke acceptere dette, lyder det på Inger Støjbergs facebookprofil.

Annonce:

'Jøderne vil gemme sig'
Middle East Media Research Institute (Memri) har ifølge k.dk oversat en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Af oversættelsen fra arabisk til engelsk fremgår det, at imamen Mundhir Abdallah citerer en antisemitisk hadith, et islamisk skriftsted, hvor der opfordres til drab på jøder.

På dansk lyder det blandt andet:

- Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem. Jøderne vil gemme sig bag klipper og træ, men klipperne og træerne vil sige: Oh, muslim, Oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham.

- Den retledte stat, som vil indføre Allahs sharia, vil forene Allahs tjenere, vil genoplive den islamiske nation, vil føre jihad mod sine fjender, vil befri Jerusalem og vil rive den jødiske enhed op med rode, denne kolonialistiske korsfarer-base - den retledte stat vil snart opstå, om Allah vil, lyder det.

Annonce:

Hiver justitsministeren ind i sagen
Det Jødiske Samfund i Danmark vil have politiet til at se på sagen, fortæller formand Dan Rosenberg Asmussen.

- Oversættelsen efterlader ikke mig med et andet indtryk end en slet skjult opfordring til drab på jøder. Det må vi selvfølgelig reagere på, siger Dan Rosenberg Asmussen til k.dk.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen vil også spørge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ind til sagen.

Kristeligt Dagblad har uden held forsøgt at få en kommentar fra Masjid Al-Faruq-moskéen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: