Jørgensen-bror om konkurs: Jeg ved ingenting

Martins Jørgensens bror Mikael Jørgensen siger, at han ikke kender til baggrunden for den konkurs, der har ramt Centrum Turist, som brødrene ejer

Højest overraskende meddeler Martin Jørgensens bror Mikael Jørgensen nu, at han intet kendskab har til baggrunden for Centrum Turists konkurs. Tidligere i dag bekræftede Skifteretten i Aarhus over for Ekstra Bladet, at Centrum Turist og dets holdingselskab C.J. Holding i dag erklæret konkurs.

Centrum Turist har gennem længere tid skrantet økonomisk og af det seneste regnskab fremgår det, at selskabets overlevelse var helt og aldeles afhængig af, at alle budgetter blev overholdt. Selskabets gæld er samtidig vokset fra 41 millioner kroner til 50,8 millioner kroner i seneste regnskab.

Centrum Turist har været ejet af C.J. Holding, som igen har været ejet af Henrik Nymark Holding samt Brdr. Jørgensen Holding, som er ejet af den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen, hans bror Mads Jørgensen, som ligeledes har været professionel fodboldspiller i blandt andet AGF, og den tredje bror Mikael Jørgensen, som har været en del af ledelsen i selskabet.

Se også: Martin Jørgensens familiefirma konkurs

Meget trist ting at opleve
Ifølge Finans.dk har Martin Jørgensen sendt en pressemeddelelse ud, hvori han skriver:

'Som medejer af Centrum Turist er en konkurs selvfølgelig en meget trist ting at opleve - virksomheden har jo været en del af familien siden 1920. Nu ønsker jeg bare, at der findes den bedst mulige løsning for virksomheden, kreditorerne, de ansatte, vores kunder samt for alle andre med interesser i virksomheden,' skriver Martin Jørgensen.

Hans bror Mikael Jørgensen, der står som direktør og medejer i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fortæller imidlertid til Ekstra Bladet, at han ikke kender noget til sagen:

- Jeg har ikke rigtig nogen kommentarer, fordi jeg er ikke rigtigt involveret i det. Jeg kan ikke svare dig på noget - jeg ved ingenting.

- Det har ikke været min dagligdag i flere år. Jeg ved ingenting.

- Vi talte sammen i 2012, hvor du var direktør...

- Det er også rigtigt. Men der er sket noget siden.

- Men du har da været medejer indtil nu?

- Ja, men jeg har ikke siddet i ledelsen, og jeg har ikke været involveret i, hvad der er sket det seneste stykker tid. Jeg slog faktisk op på Ekstra Bladet her til morgen for at finde ud af, om der var sket noget.

- Du må tage den gennem de officielle kanaler, og det er ham, som er direktør (Henrik Nymark red.). Jeg har ikke noget at skulle have sagt.

- Er Martin også ude af det på samme måde som dig?

- Ligesom mig. Alle spørgsmål skal du stille til dem, som ved noget.

- Brdr. Jørgensen Holding kører videre, er det korrekt?

- Ja, det er Centrum Turist, som lukker. Det har indtil videre ikke nogen indvirkning på nogen af de andre ting.

0 kommentarer
Vis kommentarer