Annonce:
Annonce:

Jørn fik amputeret ben ved en fejl: Nu skal han betale sin erstatning tilbage

Lægerne har tidligere indrømmet, at de begik en fejl, da de amputerede Jørn Buchs ben. Alligevel skal han nu betale sin erstatning på 271.000 kroner tilbage

Her bryder Jørn Buch sammen, da han skal fortælle om sin situation. Se hele indslaget nederst i artiklen. (Foto/redigering: Anders Brohus/Anders Ejbye Ernst)
Annonce:
Følg Samfund

Har du oplevet noget lignende? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst).

Retten i Sønderborg fastslog tirsdag, at den tidligere lektor og formand for Grænseforeningen, Jørn Buch fra Haderslev, skal tilbagebetale den erstatning på 271.000 kroner, som han modtog for en fejloperation, skriver Flensborg Avis.

Med dommen satte retten i Sønderborg et foreløbig punktum i den meget kontroversielle sag, der begyndte med en operation for blærekræft. Da Jørn Buch vågnede op efter narkosen, opdagede han, at hans ene ben blevet amputeret. Lægerne indrømmede at have lavet en fejl, og Jørn Buch fik tilkendt en erstatning.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Annonce:

Senere bestemte Ankenævnet for Patienterstatning, at der alligevel ikke var sket en fejl - og forlangte pengene tilbage. Det nægtede Jørn Buch efter samråd med en advokat. Han havde dengang allerede brugt en del af pengene - som han naturligvis modtog i god tro - til sin genoptræning. Og han nægtede at anerkende retten til at kræve en allerede tilkendt erstatning tilbage.

Derfor anlagde Region Syddanmark sag mod ham med krav om at betale erstatningen tilbage, og det var den sag, som dommerne afgjort tirsdag.

- Jeg må nu tale med min sagfører og finde ud af, om vi måske skal gå videre med sagen. Det vil nok afhænge af mulighederne for et for mig lykkeligt udfald, siger en nedslået Jørn Buch til Flensborg Avis.

Han ser sig selv som en fange i en bureaukratisk fælde, hvor han nu ikke ser ud til at have andre muligheder end at acceptere det uretmæssige. Det hænger også sammen med, at der er et politisk initiativ i gang, som går ud på, at man fremover ikke må forlange den slags erstatninger tilbagebetalt.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Det er Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti, der har taget sagen op, og der synes at være flertal for hendes forslag, ligesom sundhedsminister Karen Ellemann (V) er positivt stemt.

Annonce:

Det er imidlertid ikke noget, som vil hjælpe Jørn Buch. Hvis forslaget vedtages, kan han sikkert blot konstatere, at han er blevet dømt i en sag, som andre ikke senere vil blive udsat for. Alternativt skulle den nye ordning laves med tilbagevirkende kraft.

- Det må vi tage efterfølgende, har det tidligere lydt fra Poul Erik Svendsen, der repræsenterer Socialdemokratiet i Regionsrådet. Han går selv ind for det nye forslag.

Jørn Buchs sag er ikke enestående. I de seneste to et halvt år har Region Syddanmark 44 gange krævet at få erstatninger tilbage fra patienter, skriver Flensborg Avis.

Ekstra Bladet har tidligere talt med Jørn Buch. Læs det interview her.

Skandalelæge skal for retten

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: