Johanna står frem med stort tabu: Nu tør jeg at gå på stranden

- Jeg er rask, men jeg skal leve med det her. Jeg vil have, at folk skal vide, at det her ikke er usædvanligt

Foto: Johanna Abrahamsson Heu.
Foto: Johanna Abrahamsson Heu.

Da Johanna Abrahamsson Heu fra Sverige var tre år gammel, blev hun syg. Lægerne kunne ikke finde ud af, hvad hun fejlede, men efter mange undersøgelser fandt de frem til, at hendes tarm var betændt.

Det var så alvorligt, at lægerne var nødt til at fjerne hendes tyktarm og i stedet indoperere en stomi-pose. Var det ikke sket, er hun ikke sikker på, at hun havde været i live i dag.

Johanna Abrahamsson Heu , der i dag er 24 år, har levet med en stomi-pose i 20 år. Selv om hun i dag har lært at leve med det, har vejen derhen ikke været helt problemfri.

- Puberteten var særligt hård for mig. Det at gå i svømmehallen og at være på stranden i bikini - det var hårdt. Jeg begyndte at skjule min krop og badede i shorts og tank-top. Det påvirkede min selvtillid, fortæller hun til Expressen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det redder folks liv
Det var først for to år siden, hun endelig tog sig mod til at gå på stranden iført en bikini.

- Det gjorde det lettere for mig, at jeg havde mine nære venner med. De skammede sig ikke over mig, og det fik mig til at tænke: Hvorfor skulle jeg skjule det, hvis mine venner ikke reagerer på det, siger hun til Expressen.

Artiklen fortsætter under artiklen.

Johanna Abrahamsson Heu er i dag glad for sin krop, og hun håber, at hendes fortælling kan gøre, at folk får et mere afslappet syn på det at have stomi.

- Jeg er rask, men jeg skal leve med det her. Jeg vil have, at folk skal vide, at det her ikke er usædvanligt. Der er utroligt mange, der har stomi, og folk skal forstå, at det ikke er mærkeligt. Hvis du har stomi, har du det af en vigtig årsag. Det redder folks liv, understreger hun over for Expressen.

Lotte blev chokeret efter en tur på stranden: De sagde jeg var ækel