Johans motorcykel stjålet: Køber skred under prøvekørsel

Johan Mejers motorcykel er forsvundet efter en snu kunde fra DBA ville prøvekøre den, før han købte den. Nu håber han, at danskerne kan hjælpe med at finde den

Johan Mejer fik stjålet sin motorcykel, da en snu DBA-kunde bad om en prøvetur. (Foto: Camilla Larsen og Johan Mejer)
Johan Mejer fik stjålet sin motorcykel, da en snu DBA-kunde bad om en prøvetur. (Foto: Camilla Larsen og Johan Mejer)

Det, der skulle have været en ganske almindelig handel på Den Blå Avis, er endt i stor frustration for 30-årige Johan Mejer fra Taastrup.

Fredag eftermiddag skulle Johan Mejer mødes med en fyr, som var interesseret i at købe den motorcykel, han havde haft til salg til 48.000 kr. på Den Blå Avis.

- Han spørger så, om han kan få en prøvetur på motorcyklen og afleverer en kopi af sit kørekort i depositum til mig. Men da han har været væk med motorcyklen i 20-25 minutter, begynder jeg at tænke – hvor bliver han af?, siger Johan Mejer til Ekstra Bladet.

Se også: Solgte tyvekoster på Den Blå Avis

Da mistanken er landet, går Johan Mejer ind på Den Blå Avis’ app for at tjekke op på fyren, der på Den Blå Avis går under navnet ’Michael Nielsen’. Her kan han se, at brugeren er slettet. Derefter skriver han til Den Blå Avis’ chatfunktion, hvor han får at vide, at der har været en del klager rettet mod ’Michael Nielsen’, og at de derfor har lukket hans profil.

Johan Mejer får udleveret ’Michael Nielsens’ bruger-id nummer fra Den Blå Avis, som han videregiver til politiet. Derudover har han informationer om den snu kunde på kopien af kørekortet.

- Men da jeg giver informationerne videre til politiet, fortæller de, at cpr-nummeret er falsk og kørekortnummeret slet ikke eksisterer, siger han.

Efterlyser på Facebook

Johan Mejer står derfor i en situation, hvor han ikke aner, hvad han skal gøre. Han kommunikerede stort set kun med ’Michael Nielsen’ over Den Blå Avis’ website, og da fyren ringede til Johan Mejer kort før ankomsten til Taastrup, var det fra hemmeligt nummer.

(Foto: Privat). Samfund - 19. maj. 2015 - kl. 07:13 Fandt sin stjålne cykel på DBA.dk og konfronterede sælgeren

Fredag aften beslutter han sig derfor for at efterlyse motorcyklen, som er en Yamaha XJ6, på Facebook. En efterlysning, der i skrivende stund er delt knap 14.000 gange. Kort efter Facebook-efterlysningen fik Johan Mejer en del henvendelser fra folk, som mente at have set motorcyklen.

- Mandag morgen var der én, som ringede og sagde, at han havde set motorcyklen i Gellerupparken i Aarhus, og at det passede med registreringsnummeret. Jeg ringede med det samme og fortalte det til politiet, som tog derud og tjekkede op. Men de kunne ikke finde den, siger Johan Mejer.

Mystiske ’Michael Nielsen’

I efterlysningen af motorcyklen lagde Johan Mejer også et billede af ’Michael Nielsen’ op – det billede, som var på kopien af det falske kørekort. Men også det bidrager til mystikken:

- Mange skriver, at de kan genkende ham. Men det er forskellige navne, som dukker op, og billedet passer til flere forskellige Facebook-profiler, siger Johan Mejer.

Se også: Snydt på dba: 17-årige Mathilde mangler penge for sin hund

DBA: Utrolig uheldigt

Hos Den Blå Avis er kundeservicechef Lene Kristensen ærgerlig over at høre om Johan Mejers situation.

Har I andre eksempler på folk, der har fået stjålet biler eller motorcykler, når kunden beder om en prøvetur?

- Igennem de 10 år jeg har været her, har jeg kun hørt om det få gange. Så det sker uhyggeligt sjældent. Men vi er selvfølgelig kede af det, og det er utrolig uheldigt, siger hun.

Lene Kristensen anbefaler derfor, at sælgeren altid tager med, når køberen skal på prøvetur i stedet for at udlevere nøglerne. Derudover skal man bede om depositum fra køberen og sikrer sig, at man kun handler med folk, som er NemID-valideret.

Se også: Fandt sine stjålne ejendele på Den Blå Avis

Johan Mejer kunne naturligvis ikke vide, at det depositum han fik fra ’Michael Nielsen’ var falsk. Men Den Blå Aivs gør, hvad de kan for at hjælpe i uheldige situationer som hans.

- Når uheldet er ude, lukker vi straks profilen. Vi har et godt samarbejde med politiet, som vi giver data, så de kan efterforske sagen, siger Lene Kristensen.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at man kender til sagen.

Har du set Johan Mejers Yamaha XJ6 med registreringsnummer AF18 151, kan du kontakte ham på johanmejer@gmail.com eller telefonnummer 21967476.  En dusør udloves.

78 kommentarer
Vis kommentarer