Johnnys genåbning ødelagt: - Hallo, er I komplet vanvittige?

Johnny Beck havde glædet sig til at genåbne sit værtshus, men nu har han droppet det i ren frustration

Overblik: Sådan genåbner Danmark senere på ugen
Følg Samfund

- Det her viser jo helt tydeligt, at de mennesker, der har lavet aftalen i Erhvervsministeriet, aldrig har været på værtshus. De er åbenbart ikke vant til at gøre noget impulsivt.

Sådan tordner værtshus-ejer Johnny Beck, der er rasende over kravet om bordbestilling mindst 30 minutter før ankomst til værtshuset.

Han havde egentlig brugt en hel uge på at sætte sig ind i de nye regler og blive klar til at genåbne sit værtshus Lumskebugten i Vejle, men nu har han helt droppet det, alene på grund af kravet om bordbestilling.

Han vil ikke byde hverken sine ansatte eller gæster det, forklarer han.

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Vores koncept er, at folk får en øl og går igen. Det giver ingen mening, at folk skal stå og vente udenfor i 30 minutter, hvis der er ledige borde.

- Hallo, er I blevet komplet vanvittige, spørger Johnny Beck.

Han forstår ikke, at der pludselig skal være så mange komplicerede genåbningsregler.

- Sidst, vi havde åbent, så fandt vi ud af det helt stille og roligt med gæsterne. Hvis der var ledige borde, kom de ind, hvis ikke, så gik de bare igen, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Johnny Beck havde glædet sig til at åbne, men nu har han helt droppet det. Foto: Anders Brohus
Johnny Beck havde glædet sig til at åbne, men nu har han helt droppet det. Foto: Anders Brohus
 

Han understreger, at han er helt med på, at alle skal hjælpe til i kampen mod corona. Men ikke ved at acceptere regler, der ikke giver mening.

- I forvejen skal mine stamgæster sikre sig mundbind og en coronatest, som de skal fremvise på en smartphone, de slet ikke har. Jamen, man bliver fuldstændigt opgivende, sukker han.

Johnny Beck er, ud over at være værtshusejer, også valgt for Socialdemokratiet i Vejle Kommunes byråd og forsøger nu at råbe Folketinget op.

- Hvis de får det ændret, så kan jeg love dig for, at vi åbner dagen efter.

Det er ikke første gang, at Johnny Beck gør oprør. Da hans værtshus skulle lukke i december, åbnede han klokken 6 i protest.

Mailsvar fra Erhvervsministeriet

'Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om forudgående bordreservation for indendørsservering er besluttet af et politisk bredt flertal i forbindelse med at genåbningen af de indendørs serveringssteder har fået fremrykket deres åbning med over to uger. Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad. Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning. Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst. Som udgangspunkt gælder kravet om forudgående bordreservation frem til d. 6. maj, hvor det oprindeligt var politisk aftalt, at indeservering kunne genåbne.'

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind