Annonce:
Annonce:

Jomfru Ane Gade lukker i to uger

Jomfru Ane Gade lukker i to uger. Forhåbningen er, at det kan holde smitten nede i Aalborg, siger minister

Da Mette Frederiksen i marts fortalte, at man var nået til enighed om en langsigtet genåbningstale, fortalte hun også, at lokale nedlukninger - som den i de to sogne i Aalborg - ville blive nødvendigt for at kunne åbne resten af samfundet.
Annonce:
Følg Samfund

Den populære festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg lukker fra torsdag og 14 dage frem for at bremse smitten i byen.

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg onsdag.

Ifølge Kollerup er forhåbningen, at tiltaget kan holde smitten nede, så kommunen kan undgå en generel nedlukning. Han oplyser, at man en uge inde i perioden vil lave en fornyet vurdering af situationen.

- Men beværtningerne i Jomfru Ane Gade lukker fra i morgen og 14 dage frem. Det er, fordi vi kan se smitteudviklingen i Aalborg og særligt i de centrale sogne, der ligger inde i Aalborg by, er i en markant udvikling.

- Det er derfor, vi tager det skridt - i øvrigt på opfordring af Aalborg Kommune - så vi kan få smitten bragt i ro og dermed sikre, at det ikke er hele Aalborg Kommune, der skal lukke, siger Kollerup.

Annonce:

Tirsdag oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at over halvdelen af smittetilfældene i fire sogne i Aalborg, hvoraf to er lukket på grund af høj smitte, kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade. Gaden har omkring 20 barer.

Beslutningen om lukningen er taget efter indstilling fra Epidemikommissionen, som rådgiver regeringen om coronahåndteringen.

Det er Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), der har bedt Folketinget om at se på muligheden for at gribe ind.

Det skyldes, at barer ikke er omfattet af en automatisk nedlukning. Derfor har barerne i Jomfru Ane Gade fortsat været åbne, selv om Budolfi Sogn, som gaden ligger i, er nedlukket på grund af for høj smitte.

- Man kan altid tage en politisk snak om, hvordan de automatiske nedlukninger skal se ud. Du kan også vende den om og sige, at det vil være forhastet at lukke barer og caféer med det samme, siger Kollerup.

Han oplyser, at der vil være kompensation og hjælpepakker til de virksomheder, som er berørt af nedlukningen.

Annonce:

Venstre undlod at stemme i sagen om nedlukningen af festgaden, oplyser sundhedsordfører Martin Geertsen. Han mener, at regeringen ikke har afsøgt alternativer - såsom tjek af coronapas inden indgang til gaden - godt nok.

De Konservative stemte for.

- Når Aalborg Kommune beder os om at lukke Jomfru Ane Gade, så støtter vi det. Når der kommer sådan nogle smitteudbrud, som er ret intense, så skal der lukkes ned, siger sundhedsordfører Per Larsen (K).

Aalborg Kommune har 187 smittede per 100.000 indbyggere over de seneste syv dage, når der er justeret for, hvor mange der er blevet testet.

Det er i Danmark kun overgået af Samsø og Dragør. Aalborg Kommune har konstateret 589 smittetilfælde blandt borgere over den seneste uge.

Kommuner skal automatisk lukke, når de har 300 eller flere smittede per 100.000 indbyggere over syv dage. Samtidig skal der være flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage.

Af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet fremgår det, at nedlukningen gælder serveringssteder beliggende på Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: