Annonce:
Annonce:

Jonas' umulige valg: - Det er noget svineri

På grund af reglerne om familiesammenføring føler Jonas Milner sig nødsaget til at flytte til Sverige, hvis han vil være tæt på sin alvorligt syge far og samtidig kunne være sammen med sin brasilianske kæreste

Danske Jonas Milner mener, at det er alt for svært som dansk statsborger at leve op til kravene for familiesammenføring. Privatfoto
Danske Jonas Milner mener, at det er alt for svært som dansk statsborger at leve op til kravene for familiesammenføring. Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

Jonas Milner føler sig tvunget til at vælge mellem at bo i Danmark hos sin alvorligt syge far eller flytte til Sverige for at være sammen med kvinden, han elsker.

Den 29-årige dansker og hans brasilianske kæreste lever nemlig ikke op til kravene for at søge om familiesammenføring i Danmark, vurderer han.

- Det er en vanvittigt hård situation at være i, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har grædt over den, fortæller Jonas Milner.

Danskernes umulige kærlighed

Ekstra Bladet sætter fokus på, hvordan de stramme regler for familiesammenføring og opholdstilladelser rammer danske statsborgere, der finder kærligheden med en udlænding.

Jonas Milner er en af de flere end 150 danskere, som har henvendt sig med sin historie. 

Ramt af blodpropper
Jonas Milner læser en kandidat i portugisiske og brasilianske studier og rejste sidste år til Sao Paulo i Brasilien, hvor han de seneste seks måneder har været i praktik på det danske konsulat.

I Sao Paulo mødte han 28-årige Monica Bernardes. De forelskede sig, og Jonas flyttede sammen med hende og hendes niårige søn.

Annonce:

Men for en måned siden blev Jonas Milners liv vendt på hovedet. Hans far blev ramt af flere invaliderende blodpropper i hjernen. Derfor er Jonas nu nødt til at forlade Brasilien.

- Blodpropperne har skadet hans hjerne, og jeg er rædselsslagen for, at han bliver ramt igen. Jeg frygter jo, at han en dag pludselig ikke er her mere, fortæller Jonas Milner.

- Og oven i det skal jeg forholde mig til, at det er umuligt at leve op til kravene om familiesammenføring og få lov til at få Monica og hendes søn med mig til Danmark og bo.

Flytter til Sverige
Skal man som dansk statsborger have familiesammenføring med en udenlandsk kæreste eller ægtefælle, skal man som par leve op til en række krav. Noget, Jonas Milner altså allerede nu ved, ikke kan lade sig gøre for ham og Monica.

- Jeg har for eksempel ikke råd til at stille den økonomiske garanti på 106.000 kroner, som man skal stille, og jeg har ikke haft arbejde i Danmark i fem år, fortæller han.

Annonce:

Derfor planlægger Jonas og Monica at rejse til Danmark på visum, hvor de skal vies i slutningen af juni. Det var planen at blive gift uanset, men nu er brylluppet lagt, så Jonas' far er sikker på at kunne være med.

Bagefter flytter parret til Malmø i Sverige for på sigt at blive familiesammenført efter EU-reglerne frem for de danske regler. Håbet er, at de på denne måde en dag kan få lov til at bo sammen i Danmark. Det er her, de ønsker at skabe sig en fremtid for deres lille familie.

- Jeg har en stor kærlighed til Brasilien, men det er ikke et godt sted at slå sig ned, fortæller Jonas Milner og henviser til Brasiliens høje placering på listen over lande med mest vold og flest årlige drab.  

- Og Monica er begyndt at lære dansk. Hun er faktisk allerede så god til det, at hun kan føre en samtale på begynderniveau og forstå meget af det, man siger til hende. Og så kunne hun godt tænke sig at blive sosu-assistent i Danmark, og dem er der jo brug for.

 

Annonce:

Umuligt dilemma
Indtil det lykkes at blive familiesammenført i Danmark efter EU-reglerne, må Jonas, Monica og sønnen opholde sig i Sverige. På denne måde kan Jonas Milner i det mindste køre over grænsen og se sin familie.

Den 29-årige jyde føler, at den danske stat har sat ham i et umuligt dilemma.

- Det har forandret mit liv at møde Monica, og det er slet ikke en mulighed at efterlade hende i Brasilien, når hun gerne vil med til Danmark og bo. Men jeg elsker også min familie og savner dem helt vildt, fortæller han.

Jonas Milner håber, at hans historie kan få politikerne til at åbne øjnene for, at reglerne på området rammer de forkerte.

- Jeg synes, det er noget svineri, hvis jeg må være lidt grov i munden. Politikerne undskylder reglerne med, at de er lavet for at forhindre tvangsægteskaber og indvandring fra Mellemøsten. Hvad skal jeg bruge det til? Det har jo intet med mig at gøre, siger han.

Læs flere historier her

Her er et uddrag af, hvad Ekstra Bladet mere har skrevet om reglerne for familiesammenføring og opholdstilladelser og de danskere, som de rammer:

Sendt hjem - Jeg er hadet i mit eget land

26. april forlod russiske Vlada Shadots Danmark og sin danske hustru, fordi parret fik afslag på familiesammenføring på grund af en detalje om deres boligforhold.

Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov
 

Carsten har fået nok af stramme regler: Farvel, Danmark!

39 lønsedler og 23 andre dokumenter var ikke bevis nok for, at Carsten Würtz har boet og arbejdet i Spanien. Derfor må han ikke få sin kone til Danmark, og nu har han taget konsekvensen og har forladt landet.

Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov
 

Kobberbryllup på midlertidigt ophold: Hvorfor vender Danmark os ryggen?

Henrik og Sujitra har i årevis kæmpet for permanent opholdstilladelse til Sujitra. De oplever, at reglerne hele tiden ændres og strammes, så det bliver praktisk talt umuligt at opnå.

Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov
 

De gjorde alt rigtigt - men det føltes som 12 måneders straf

Selvom det lykkedes Camilla og John at blive familiesammenført i Danmark, oplevede de reglerne som umenneskelige og skadelige for Johns integration.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

2200 papirer var ikke bevis nok: Jeg er rystet i min grundvold

2200 siders dokumentation var ikke nok til at bevise Lasse og Milas samliv og ophold i Sverige. Det tog dem to år at få myndighederne til at omgøre deres sag.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Bjarne blev afvist: Kan ikke bevise at han kan dansk

Bjarne Toft Jakobsen er født og opvokset i Danmark. Men Bjarne kan ikke bevise, at han kan dansk, og derfor må hans kone ikke få opholdstilladelse.

Foto: Tim Kildeborg Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Politikernes dilemma: Kan godt se det er håbløst, men ...

S og LA kan sagtens høre, at Bjarne kan tale dansk - uden at skulle se hans 39 år gamle danskkarakterer. De medgiver, at lovgivningen sætter ham i en håbløs situation.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Cady ville bidrage til Danmark - og det fik hende smidt ud

I sin ansøgning om opholdstilladelse lagde amerikanske Cady vægt på, at hun ønskede at være sammen med sin danske kæreste, lære sproget og bidrage til det danske samfund. Det skulle hun aldrig have gjort.

Privatfoto
Privatfoto

Jonas' umulige valg: - Det er noget svineri

På grund af reglerne om familiesammenføring føler Jonas Milner sig nødsaget til at flytte til Sverige, hvis han vil være tæt på sin alvorligt syge far og samtidig kunne være sammen med sin brasilianske kæreste.

Privatfoto
Privatfoto
 

Frygten overskyggede alt - men efter 13 år lykkedes det

Efter 13 år i Danmark har Abdiarti Andersen endelig fået permanent opholdstilladelse. Men vejen dertil var lang og hård.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

Fejl splittede familie i fire år

Danske Zahra Rezai har i årevis kæmpet for at få sin mand til Danmark. Efter at Ekstra Bladet gik ind i sagen, har det vist sig, at afslagene, parret har fået, skyldes en alvorlig fejl begået af myndighederne.

Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

Tordner mod regler: Hænger ikke sammen

- Dengang Mattias Tesfaye blev minister, sagde han, at for at kunne forsvare udlændingepolitikken, så skal man også kunne forklare den. Og jeg synes ærlig talt, at der er mange ting i de her regler, vi ikke kan forklare, siger Rosa Lund (EL) om reglerne for familiesammenføring.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Minister indrømmer: Ja, de er mønsterborgere

Danske statsborgeres ægtefæller udgør ikke noget integrationsproblem for Danmark, medgiver Mattias Tesfaye på et samråd (S).

Foto: Aleksander Klug
Foto: Aleksander Klug

Bjarne til minister: Du ringer bare!

Bjarne er harm over, at politikerne tager så let på de regler, der har adskilt ham fra hans kone. De mener nemlig, at han 'relativt let' kan få en ny danskprøve. Men det er han ikke enig i.

- Hvis det var så nemt, havde jeg jo bare gjort det, tordner Bjarne Toft Jakobsen.

Foto: Tim Kildeborg Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

Indrømmer: Selv de kvikke farer fuldstændig vild

Der er brug for bedre vejledning til familier, der søger familiesammenføring i Danmark, så de ikke 'farer vild i reglerne'. Det erkender udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i et interview med Ekstra Bladet.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Minister om udlændinge: De kan bare stille kegler op

Danskeres udenlandske ægtefæller må ikke arbejde, udføre frivilligt arbejde eller gå på sprogskole i Danmark, mens deres ansøgning behandles. Det er, mener integrationsministeren, helt fornuftigt.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Hjem til Aarhus: Familie forenet efter fejl

Ekstra Bladet var med i lufthavnen, da Hossain Ahmadi blev forenet med sin kone og søn, efter at vi havde afdækket den alvorlige fejl, der havde holdt dem adskilt i fire år.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Ekstra Bladet opdagede alvorlig fejl: Nu må Hossain bo i Danmark

Historien endte lykkeligt for parret, da Hossain Ahmadi få måneder efter fik opholdstilladelse i Danmark.

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: