Jonathan risikerede sit liv for at skrive denne besked: 'Tænker på hende hele tiden'

Jonathan har skrevet en statusopdatering på Facebook om et besøg på et indisk børnebordel, der er blevet delt over 90.000 gange

Her ses Jonathan sammen med en pige, der tidligere har været offer for prostitution (Foto: Privat)
Her ses Jonathan sammen med en pige, der tidligere har været offer for prostitution (Foto: Privat)

- Brug fem minutter af dit liv på at læse denne tekst. Jeg har nemlig risikeret mit liv for disse fem minutter.

Sådan indleder den svenske nødhjælpsarbejder Jonathan Alfven en rystende historie om et møde med en lille pige, der bliver voldtaget af voksne mænd omkring 30 gange hver eneste dag på et bordel i Indien. Det skriver Expressen.

Jonathans beretning har rystet Sverige, og flere end 90.000 personer har indtil videre delt historien på Facebook.

For nyligt besøgte Jonathan sammen med nogle kollegaer fra organisationen LoveNepal et stort bordelområde i Indien, hvor tusindvis af små piger i alderen 9-12 år bliver voldtaget af voksne mænd mange gange om dagen.

Området er ifølge Jonathan livsfarligt at befinde sig i - 'en stor fængselslejr for den koldblodede morder'. De besluttede sig alligevel for at snige sig ind på et af bordellerne for at få et indblik i det liv, som pigerne lever.

Små hænder stikker ud
Allerede da Jonathan står ude foran et af bordellerne sammen med nogle af sine kollegaer, møder der ham et forfærdeligt syn.

- Man kan se børn i 10-års alderen stå bag sorte jernstænger. Jeg ser nogle ansigter, men i de andre vinduer ser jeg kun små hænder stikke ud. Udfordrende klædt tvinges de til at tiltrække hundredevis af mænd nedefra gaden, skriver Jonathan Alfven.

Det lykkes Jonathan og de andre medarbejdere at komme ind på bordellet, hvor de hurtigt bliver mødt af omkring 20-30 små piger. To af dem kommer hen og begynder straks at røre ved ham.

- Hvad skal jeg gøre? Jeg udpeger en pige. Hun tager min hånd, og vi går ind i en trang, lille celle. Hun låser døren, og jeg får hurtigt forklaret, at jeg ikke er her af samme grund som alle andre, men fordi jeg holder af hende.

Jonathan snakker med pigen. Han forklarer, at hun på under 20 minutter i selskab med et almindeligt menneske 'forvandles til en engel' - og hun er knust, da han må gå.

- Hendes øjne fyldes af tårer og inden jeg går, beder hun mig om at komme tilbage. Jeg kæmper imod tårer, imens jeg skriver det her. Vi har ikke fået hende fri, skriver Jonathan.

Tænker på hende hele tiden
Til Expressen forklarer Jonathan, at han stadig tænker meget på den lille pige og hendes skæbne. Han fortæller, at man ikke har opgivet kampen om at få hende fri.

- Altså, den her pige, jeg skriver om. Den pige er det menneske, som ligger absolut nærmest mit hjerte. Jeg tænker på hende næsten hele tiden. Hvad laver hun nu? Hvordan har hun det? Vi kom så tæt på så kort tid. Det er meget følelsesladet at arbejde med menneskehandel, siger Jonathan til avisen.

Han ved dog fra tidligere, at det kan være livsfarligt at forsøge at flygte ud af prostitutionen. En anden pige, der tidligere blev reddet fra selv samme bordel, mistede næsten sit liv i forsøget.

Hældte chili i hendes sår
- De (politiet, red.) lovede, at hun skulle blive fri, men det sluttede med, at de i stedet voldtog hende.

- Hun kunne ikke mere til sidst. Da torturerede man hende en sidste gang, hældte chilipulver i hendes sår og gav hende elektriske stød. Siden kastede man hende ud på gaden for at dø.

Tre af pigens venner blev også slået ihjel af bordelejeren - lige for øjnene af hende.

Det lykkedes dog på mirakuløs vis at redde pigen, der i dag bor på et af LoveNepals børnehjem. Organisationen arbejder med at hjælpe netop børn ud af prostitution.

- Hende, der blev kastet ud på gaden, er en af mine meget gode venner i dag. Hun bor på vores børnehjem og skriver nu sin afsluttende eksamen i skolen. Helt fantastisk egentlig, siger Jonathan til Expressen.

Du kan læse hele Jonathans beretning her:

59 kommentarer
Vis kommentarer