Jordemoderen holdt min nyfødte baby - så afslørede hun sin affære med faren

Kendis-jordemoder er blevet fyret af disciplinære årsager efter det er kommet frem, at hun havde været sammen med en af fædrene og holdt det hemmeligt for moren

En mor har klaget over den tv-kendte jordemoder Joanne Lumsden, som ifølge hende afslørede sin affære med hendes partner kort efter, hun havde hjulpet deres datter til verden.
En mor har klaget over den tv-kendte jordemoder Joanne Lumsden, som ifølge hende afslørede sin affære med hendes partner kort efter, hun havde hjulpet deres datter til verden.

Den britiske jordemoder Joanne Lumsden, kendt for realityprogrammet One Born Every Minute, er blevet fyret fra sit arbejde på Liverpool Women’s Hospital, som også satte scenen for hendes tv-optrædener, hvor hun i programmet på Channel 4 har hjulpet flere hundrede børn til verden.

Fyringen sker efter, at en mor, som har talt med Liverpool Echo, har indsendt en klage over jordemoderen. Avisen har læst og er i besiddelse af pågældende klage.

Moderen, der ikke vil have sit navn frem og derfor bliver omtalt som ’Rachel’, fortæller, at hun er hjemsøgt af det mentale billede af Joanne Lumsden med hendes nyfødte baby i favnen, fordi hun kort efter fødslen afslørede, at hun havde haft en affære med barnets far.

'Herre-tur'
Kort før Rachel opdagede, at hun var gravid, var hendes partner taget på en ’herretur’, hvor han havde mødt Joanne Lumsden.

Da Rachel sidste sommer blev indlagt på hospitalet til et planlagt kejsersnit, fortæller hun til den lokale avis, dukkede faren ikke op, og hun mener nu, at det skyldes frygten for, at affæren skulle blive afsløret.

Hun beskriver i sin klage, at kendis-jordemoderen få timer efter fødslen, mens hun stadig var ved at komme sig, afslørede, at hun havde mødt hendes kæreste på herreturen i Benidorm i Spanien. Kort før afsløringen havde hun holdt og taget sig af den nyfødte pige og havde endda givet Rachel en stikpille i anus for smerterne.

Da den nybagte mor en uge senere fik hjemmebesøg af en anden jordemoder, brød hun ifølge sin klage sammen og fortalte, hvad der var sket. Senere fik hun et opkald fra Joanne Lumsden, der nu fortalte om affæren i flere detaljer.

Det værste scenarie
I november, da hun var færdig med at amme sin datter og følte, hun havde fået styrke til det, sendte Rachel sin klage til hospitalet, og i denne uge fik hun svar fra Liverpool Women’s Hospital Trust, hvor en talsperson informeret om, at der blev handlet på hendes klage og undskyldte for den uheldige situation.

- Vi kan ikke diskutere individuelle sager på grund af tavshedspligten, men kan bekræfte, at disciplinære handlinger er blevet foretaget som resultat af to medarbejderes adfærd, siger en talsperson til den lokale avis, og fortæller desuden, at sagen nu er blevet overdraget til det britiske sygepleje og jordemoder-råd.

- Som mor, der så frem til sin babys fødsel, blev jeg udsat for det værste scenarie, nogen mor nogensinde kunne forestille sig, siger Rachel, der nu føler, at oplevelsen af at føde sit barn er blevet ødelagt.

- Som enhver kvinde, der skal til at føde deres baby ville kunne forstå, så lagde jeg hele min tillid i hænderne på en jordemoder, som jeg troede var professionel og havde min og min datters ve og vel på hjerte, siger Rachel. Hendes familie er ifølge hende blevet splittet som følge af affæren.

- Jeg er nu blevet efterladt med det evige minde om jordemoderen, som holdt min nyfødte baby i sine arme, velvidende, at hun havde haft en seksuel relation med babyens far under min graviditet og velvidende, at jeg var i hendes arbejdsplads' pleje.

Liverpool Echo har gentagne gange uden held forsøgt at få et kommentar Joanne Lumsden, der altså nu ikke længere er ansat på hospitalet.

Rachel er ifølge avisens oplysninger ikke længere sammen med barnets far.

En datter mistænkte sin mors kæreste for utroskab, men da hun ville afsløre ham, opdagede hun noget, der var langt værre.