Annonce:
Annonce:

Jordskælv målt i Nordkorea: Muligvis atom-eksplosion

Kinas meteorologiske institut kalder jordskælvet i det nordlige Nordkorea for en 'formodet eksplosion'

Det undersøges nu nærmere, om Nordkorea i formiddags dansk tid har udført en atomprøvesprængning i den nordlige del af landet. Foto: AP
Det undersøges nu nærmere, om Nordkorea i formiddags dansk tid har udført en atomprøvesprængning i den nordlige del af landet. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

3,4 richter.

Så meget blev jorden i Nordkoreas Kilju-område i den nordøstlige del af landet rystet i formiddags dansk tid, ifølge Kinas meteorologiske institut.

Og det er bare 20 dage siden, at der sidst blev registreret et jordskælv i samme område, der viste sig at stamme fra en atomprøvesprængning.

Rusland stiller sig mellem Donald og Kim: Som børn i en børnehave!

Det kinesiske meteorologiske institut meldte kort efter eksplosionen ud, at også dette skælv var en 'formodet atomprøvesprængning.'

Svageste skælv
Viser det sig, at jordskælvet i formiddags var en prøvesprængning, så vil det være den mindst kraftige, der er blevet registreret i det område nogensinde. Kraftigst var jordskælvet efter en testsprængning tidligere i denne måned.
Artiklen fortsætter under grafikken.

Annonce:

Uenige
Skælvet blev noget registreret med en dybde på nul kilometer under jordoverfladen, der er noget usædvanligt. Alligevel sagde en talsmand fra det Sydkoreas meteorologiske institut kort efter, at de analyserede jordskælvet, men for nuværende mente, at det var et naturligt skælv,

- Jordskælvet er formodentlig sket naturligt. En lydbølge, der normalt genereres ved kunstige jordskælv blev ikke målt, sagde en talsperson fra Sydkoreas meteorologiske institut.

Kim Jong Un ydmygede Trump: Her er modsvaret

Sydkoreanerne målte i øvrigt skælvet til at være en smule mindre kraftigt end kineserne - nærmere bestemt 3,0 på richter-skalaen.

'Usædvanligt'
Også den internationale organisation CTBTO, der arbejder for at stoppe atomprøvesprængninger i hele verden, undersøger skælvet i Nordkorea, skrev organisationens leder tidligere i dag på Twitter.

Annonce:

Jordskælvet kommer bare få dage efter, at FN vedtog nye sanktioner mod Nordkorea, og for få timer siden, oplyste det kinesiske handelsministerium, at kineserne fra første oktober vil stoppe med at importere tekstiler fra Nordkorea, ligesom de vil begrænse deres eksport af olie og naturgas til diktaturstaten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: