Journalist fik racistisk sviner: Se hans geniale svar

- Dit islamist-dyr. Fuck af til perkerstan... Sådan lød den sms, der tikkede ind hos Politikens journalist Jakob Sheikh torsdag morgen. Heldigvis har han en strategi for, hvordan han tackler sådanne 'hilsner'

Jakob Sheikhs har for vane at skrive kække og søde svar tilbage til de hadske henvendelser, han får flere gange om ugen. (Foto: Philip Davali, Polfoto og Twitter)
Jakob Sheikhs har for vane at skrive kække og søde svar tilbage til de hadske henvendelser, han får flere gange om ugen. (Foto: Philip Davali, Polfoto og Twitter)

- Dit islamist-dyr. Fuck af til perkerstan du er skrald i det danske samfund ikke andet!! .. Vores politi er klar til at følge dig på et fly hjem hvor du kommer fra!

Sådan lød den sms, der tikkede ind på Jakob Sheikhs telefon torsdag morgen. Han er journalist på Politiken, hvor han blandt andet har dækket konflikter i Mellemøsten, fulgt krigere der kæmper for Islamist Stat og netop har udgivet bogen 'Danmarks børn i hellig krig' om dette emne.

Jakob Sheikh er født i Danmark, men har pakistansk baggrund. Det er langt fra første gang, at han har fået henvendelse i stil med den, der kom ind på sms'en torsdag morgen:

- Jeg har fået dem et par år efterhånden og får nok en eller to om ugen. I starten gjorde sådan en henvendelse mig ked af det, men nu tager jeg det ikke længere personligt, siger han til Ekstra Bladet.

Heldigvis har han da også udviklet en 'metode', som han benytter til at tackle denne slags hadske beskeder:

- Hvis jeg skal møde dem ordentligt, må jeg møde dem med overskud. Jeg svarer pænt tilbage og får det ud af hovedet. Og ofte fungerer de kække svar godt - folk falder ned eller skriver, at det ikke var så hårdt ment.

Selvom dagens sms for de fleste virker som hård kost med indhold om, at Jakob Sheikh er et 'islamist-dyr', der skal 'fucke af til perkerstan' og desuden 'rådne op', er det langt fra blandt de værste henvendelser, han har fået:

- Sms'en er ikke direkte truende. Så på den måde er den ikke slem i forhold til andre. Jeg prøver også at huske mig selv på, at det ikke er udtryk for det store folkedyb, men er nogle enkelte menneskers holdning, siger han.

Tidligere på året tog Jakob Sheikh endda sin respons på de hadske henvendelse et niveau videre. Han poserede nemlig iført Dannebrogstrøje med en kage, han havde bagt til en mand ved navn Niels, der havde svinet ham til. Jakob Sheikh ville invitere 'Niels' på kage, men hørte aldrig noget fra manden.

Beskyldt for at 'snigislamisere Danmark': Her er hans svar