Journalister vil trodse Erdogan og forlade Tyrkiet

Til trods for deres løsladelse er to journalister stadig i fare for at blive idømt livsvarigt fængsel.

Den tyrkiske journalist Can Dundar siger til Reuters, at han vil trodse en domstols ordre om, at han skal indlevere sit pas og blive i Tyrkiet.

Journalisten siger, at han vil forsøge at rejse til udlandet, efter at han er blevet frigivet fra fængslet sammen med sin kollega Erdem Gül, hvilket han kalder et nederlag for præsident Recep Tayyip Erdogan.

Dundar, som er chefredaktør på den sekulære oppositionsavis Cumhuriyet, blev frigivet fra fængslet fredag sammen med Erdem Gül.

Det skete efter, at landets forfatningsdomstol havde afgjort, at deres basale rettigheder var blevet krænket ved fængslingen af dem.

Til trods for deres løsladelse er de to journalister stadig i fare for at blive idømt livsvarigt fængsel ved en retssag, som skal indledes den 25. marts.

Erdogan har sagt, at han ikke har nogen respekt for domstolens afgørelse.

- Jeg er ikke enig i beslutningen, og jeg har ingen respekt for den, sagde Erdogan til journalister søndag.

- Denne sag har intet at gøre med ytringsfrihed. Det er en spionsag, sagde han videre.

De to journalister blev fængslet i november for at publicere videooptagelser, der angiveligt viser, hvordan efterretningstjenesten hjælper med at sende våben ind i nabolandet Syrien.

De er tiltalt for at skaffe sig og afsløre statshemmeligheder. De er også tiltalt for "med vold" at ville "omstyrte den tyrkiske regering".

De to mænd forlod fredag fængslet i Istanbul før solopgang fængslet i Istanbul, efter at højesteret havde truffet afgørelse om, at de to mænds rettigheder var blevet krænket med fængslingen.

Ozgur Ozel, en af lederne i oppositionspartiet CHP, raser over Erdogans udtalelser.

- Præsidenten forsøger at give instruktioner til domstolene. Forfatningen er blevet trådt på i dag. Det er uansvarligt misbrug, siger han.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere