JP udgiver gammel artikel uden tegninger

Der er dog ingen danske medier, som trykker tegningerne igen

Sådan kommer siden til at se ud i onsdagens udgave af JP. Den skal markere ti-årsdagen for udgivelsen af Muhammed-tegningerne
Sådan kommer siden til at se ud i onsdagens udgave af JP. Den skal markere ti-årsdagen for udgivelsen af Muhammed-tegningerne

Onsdag er det nøjagtigt ti år siden, at Danmark blev kastet ud i den nok største internationale krise siden Anden Verdenskrig, da Jyllands-Posten trykte tolv kontroversielle karikaturtegninger af den muslimske profet Muhammed.

I den anledning, har Jyllands-Posten valgt at trykke den samme artikel som blev udgivet i sammenhæng med tegningerne i 2005 igen onsdag. Layoutet er dog ikke helt det samme. Der hvor tegninger var, har avisen i stedet sat stiplede linjer ind som tomme rammer.

Det skriver Jyllands Postens chefredaktør Pierre Colignon tirsdag på Twitter, hvor han også viser et billede af onsdagens artikel.

Ingen tegninger i danske medier
DR har talt med flere dansker medier om, hvordan de vil markere årsdagen. De fleste vil markere dagen i deres medie, men én ting er de alle enige om - de trykker ikke de karikaturtegninger, der skabte stor muslimsk vrede og had mod Danmark for ti år siden. Det gælder også her på Ekstra Bladet.

- Vi bringer ikke Muhammed-tegningerne. Vi ser ikke nogen grund til det. Alle kender dem, og det vil blot være en tom provokation, skriver chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet, til DR.

Heller ikke MetroXpress, Berlingske, BT eller DR vil trykke tegningerne.

Politiken har ifølge DR ikke ønsket at fortælle, hvordan avisen markerer årsdagen.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Jyllands Postens ansvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen, vedrørende JP's markering af årsdagen, men det har tirsdag aften ikke været muligt.

198 kommentarer
Vis kommentarer