Julehjælps-formand meldt til politiet: Der mangler over halv million i kassen

Den nu afsatte formand i Julehjælpen.dk er stævnet med krav om at betale de mange penge tilbage til foreningen

Foreningens formål er at samle penge ind til julegaver og julemad til økonomisk svage familier. (ARKIVFOTO: Claus Bonnerup)
Foreningens formål er at samle penge ind til julegaver og julemad til økonomisk svage familier. (ARKIVFOTO: Claus Bonnerup)

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 til almindelig takst

Bestyrelsen i hjælpe-organisationen Julehjælpen.dk har anmeldt den nu tidligere formand i foreningen, Rene Husted Vahl, til politiet, efter at der er blevet konstateret en række økonomiske uregelmæssigheder.

Samtidig har bestyrelsen stævnet den tidligere formand, som også i sin tid stiftede foreningen, for at få et beløb på over 500.000 kroner betalt tilbage.

- Jeg kan bekræfte, at vi har anmeldt sagen til politiet. Vi mener, at der er begået en kriminel handling. Efter vores opfattelse har den tidligere formand brugt pengene på  ting, som er foreningen helt uvedkommende.  Jeg ønsker ikke at oplyse, hvad pengene efter vores opfattelse er gået til. Men de indsamlede midler er ikke brugt til foreningens formål. Nu må retten så afgøre sagen, siger bestyrelsesmedlem Henrik Hahn-Nissen til Ekstra Bladet.

Henrik Hahn-Nissen beskriver sagen således overfor Ekstra Bladet: - Det er en gennemført lorte-sag. (Privatfoto)
Henrik Hahn-Nissen beskriver sagen således overfor Ekstra Bladet: - Det er en gennemført lorte-sag. (Privatfoto)
 

Ingen klare svar
Henrik Hahn-Nissen oplyser også til Ekstra Bladet, at foreningen har stævnet den tidligere formand ved retten på Frederiksberg.

- Vi kræver et beløb på mindst 500.000 kroner betalt tilbage. Den nøjagtige størrelsesorden ønsker jeg ikke at oplyse nærmere, siger Henrik Hahn-Nissen.

De angivelige uregelmæssigheder i foreningens økonomi blev opdaget i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for 2016.

- Vi kunne ikke få klare og tilfredsstillende svar på vores spørgsmål. Derfor foretog vi en tilbundsgående gennemgang af regnskab og bilag. Denne gennemgang er foretaget med hjælp af en advokat. Og det har så ført til henholdsvis stævning og politianmeldelse, siger Henrik Hahn-Nissen til Ekstra Bladet.

Som en konsekvens af undersøgelsen blev Rene Husted Vahl bedt om at træde ud af julehjæpen.dk's bestyrelse i efteråret 2017.

'En gennemført lorte-sag'
Henrik Hahn-Nissen beskriver sagen således overfor Ekstra Bladet:

- Det er en gennemført lorte-sag. Men vi har efter en tilbundsgående undersøgelse valgt at være ærlige og melde klart ud. Vi har ventet til nu, fordi alle formalia skulle være i orden. Vi har nu fået en ny formand, og fremadrettet sørger vi for at skille selve driften og bestyrelsesarbejdet fuldstændig ad, så noget sådant ikke kan ske igen. Vi er godt klar over, at det bliver en stor opgave at genoprette tilliden fra frivillige hjælpere og sponsorer, fastslår Henrik Hahn-Nissen overfor Ekstra Bladet.

Den nuværende bestyrelse har netop valgt at lægge en redegørelse om sagen ud på Facebook.

'Vi har efter råd fra vores advokat ikke orienteret om dette før nu, men vi føler at tiden nu er inde til, at informere om forløbet. 
Desværre er vi ikke klar over, hvornår der falder dom i sagen, ligesom vi heller ikke ved hvor lang tid, en straffesag hos politiet vil tage. Men på grund af beløbets størrelse, og det faktum at der er tale om penge som var tiltænkt udsatte børn i Danmark, er det vores forventning, at det er en sag, som vil kunne fremskyndes en smule.

Igen – vi beklager meget vi ikke har orienteret om dette før, men det har været afgørende for Julehjælpen.dks bestyrelse, at der er hold i sagen og at kravene kan dokumenters, inden vi melder ud om sådan en alvorlig sag. Vi skal dog understrege, at ingen endnu er dømt i sagen.'

Ingen kommentar
Julehjælpen.dk blev stiftet i 2007, og formålet med foreningen er at støtte økonomisk svage børnefamilier med julemad og julegaver.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at komme telefonisk i kontakt med den politi-anmeldte Rene Husted Vahl.

I en SMS-korrespondance oplyser han, at han er på rejse i udlandet, og han stiller sig uforstående overfor, at der er indgivet en politianmeldelse mod ham.

Gentagne spørgsmål via SMS om, hvorvidt han ønsker at fremkomme med en kommentar til denne artikel, er forblevet ubesvarede.

126 kommentarer
Vis kommentarer