Julemand i jakkesæt: Hoteldirektør forærer inventaret væk

Alt inventar på værelserne skal skiftes ud i forbindelse med en større renovering. Men frem for at smide det hele ud eller give det til butikker vælger hoteldirektøren at forære møblerne væk

Ole Høgh fra Scandic i Roskilde vil gerne skabe lidt juleglæde, og derfor forærer han hotellets inventar væk. Privatfoto
Ole Høgh fra Scandic i Roskilde vil gerne skabe lidt juleglæde, og derfor forærer han hotellets inventar væk. Privatfoto

Den er god nok - det er ikke endnu en af de mange falske konkurrencer og annoncer på Facebook.

Hotel Scandic i Roskilde giver folk muligheden for at tømme 49 hotelværelser for inventar, og det skal ikke koste en krone. Har man lyst til at betale for sin nye seng, stol eller dyne, så kan man donere et beløb, som går ubeskåret til julemærkehjemmet i Roskilde.

Hotellet skal renovere 49 af deres værelser fra mandag 17. december, og for at skabe lidt juleglæde til private og børnene på julemærkehjemmet i Roskilde har man fundet på idéen med at forære møbler væk.

Julemanden i jakkesæt
Ole Høgh er i kraft af sit job som direktør for Scandic i Roskilde julemanden i jakkesæt, det er nemlig ham, der står bag initiativet med de gratis møbler.

- Hvorfor forærer I bare jeres møbler væk?

- Vi kunne da godt have givet dem til en genbrugsforretning, men vi synes, det her var en rigtig god idé. For der er ingen tvivl om, at der er behov derude for sådan et initiativ her, fortæller direktøren til Ekstra Bladet.

- Hvorfor har I ikke valgt at sige, at folk skal betale et lille beløb frem for at gøre det til en frivillig beslutning?

- Det er, fordi ikke alle har råd til at betale, selvom de gerne vil. Jeg har hørt fra en enlig mor, som sover på en madras på gulvet. Hun drømmer om at få en seng, men har ikke råd til at betale for den. Så hun skal da have muligheden for at komme og hente en gratis.

- Er det så gamle møbler, I skiller jer af med?

- Det er en god blanding. Nogle af dem er, fra da hotellet åbnede, men langt de fleste er blevet skiftet ud igennem tiderne. De nyeste er nogle år gamle, men alt er i god stand.

- Hvad med dyner, hovedpuder, linned og lagner. Sælger I også det?

- Vi sælger ikke linned, men dyner og hovedpuder er med. Og kommer vi ikke af med alle dyner og puder, så er der nok nogle hjemløse, som kan få glæde af det,

- Hvad gør I, hvis der ikke dukker nogen op fredag og lørdag for at hente de gratis møbler?

- Jamen, så gør vi som det på traditionel vis, hvor vi spørger nogle butikker, om de kunne være interesserede i møblerne. Men der er så mange, der har henvendt sig til os, så vi regner med, at nogen vil dukke op.

- Tror du, det bliver forretningsdrivende, der kommer og henter alle sengene for at sælge dem videre?

- Det håber jeg absolut ikke, at det er. Jeg håber virkelig, at det går til private og til dem, som er lidt mere pressede i hverdagen økonomisk.

Kan ikke reservere eller hapse løs
Det vil ikke være muligt at reservere møbler for så at hente dem senere på dagen. Man skal tage sin nye seng, stol eller hovedpude med hjem med det samme.

Der vil være køkultur, så det vil ikke være muligt at løbe rundt til de forskellige værelser og hapse alle sengene. Har man været på et værelse, så er det tilbage i køen og vente på den næste tur.

OIe Høgh har ingen forventning om, at man skal betale for møblerne, men han håber, at folk gerne vil donere et lille beløb til børnene.

Der vil blive solgt gløgg og æbleskiver foran hotellet til de fremmødte. Pengene fra salget vil gå til det lokale julemærkehjem.

Til februar skal de resterende 49 værelser på Scandic renoveres. Bliver det en succes med afhentning af de gratis møbler fredag og lørdag, så regner man med at gentage seancen til februar.

82 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere