Julemarkeder aflyses i København

Københavns julemarkeder på Kongens Nytorv og Højbro Plads bliver ikke gennemført i år

Julemarkeder aflyses i København

Aflysningerne kommer grundet de nye restriktioner, som statsminister Mette Frederiksen præsenterede i fredags.

Der bliver ikke julehygge, brændte mandler en masse eller julemand på Kongens Nytorv eller Højbro Plads i år.

Det skriver de i en pressemeddelses efter regeringens nye restriktioner i fredags.

'Vi må lige nu kun have 10 personer inklusive personale inde på vores julemarkeder, hvilket gør det umuligt at gennemføre vores julemarkeder,' skriver Michael Deutsch og Henrik Mortensen, der repræsenterer de to julemarkeder.

Hos Dansk Folkeparti er man uforstående overfor den manglende kommunikation fra Erhvervsministeriet, der nu gør, at julemarkederne på lukke.

- Det er en skandale af rang, at det er nødvendigt at lukke, fordi de ikke kan få svar fra erhversministeren, siger Hans Kristian Skibby (DF), der er erhvervsordfører.

'Tivoli får særbehandling'
De to julemarkeder er uforstående over for, at de skal overholde reglen om maks. ti personer, når Tivoli ikke skal.

'Vi undrer os dog over den forskelsbehandling der er i forhold til TIVOLI og deres julemarked, da de ikke skal have samme sikkerhedsgrad som os ,da der i TIVOLI, bare skal være 4 kvm pr. person til rådighed, hvilket betyder, at de må have ca. 20.000 mennesker inde,' skriver Michael Deutsch og Henrik Mortensen.

Dansk Folkeparti forstår det heller ikke.

- Når man sammenligner med lovlig praksis i eksempelvis Tivoli, så vidner det jo om, at meget kunne gøres bedre, alene hvis myndighederne og politikerne kunne lære at vurdere den konkrete situation, siger Hans Kristian Skibby (DF).

De beklager, at dem der skulle udstille på julemarkederne, nu mister deres omsætning i hele november og december.

- 'Vi har prøvet at opråbe flere politikere på Christiansborg, og hvor flere politikere har tilkendegivet, at vi har en pointe ! Dog har vi ikke hørt, om der kan gøres noget ved det. Vi er nu så tæt på datoen, hvor vi skulle have åbnet vores julemarkeder, at det desværre ikke er muligt at nå at bygge vores julemarkeder op, da det kræver lang tids planlægning,' skriver Michael Deutsch og Henrik Mortensen.

Julemarkeder aflyses i København

Søren Brostrøm forklarer, hvordan familier skal tolke anbefalingen om sociale bobler af maks ti