Julestemning savet over i dansk by: - Jeg er målløs

Juletræet i Ringe er blevet fældet af en ukendt gerningsmand midt i natten

Borgerne i Ringe er målløse over, at deres juletræ er blevet fældet. Privatfot
Borgerne i Ringe er målløse over, at deres juletræ er blevet fældet. Privatfot

Det er snart tre uger siden, at borgerne i Ringe fik deres årlige juletræ foran Kirkepladsen.

Siden den 17. november, hvor træet blev tændt til årets lysfest, har det stået på pladsen og blomstret og spredt julestemning i byen.

Den braste desværre onsdag morgen, da aktivitetsformanden for Handelsstandsforeningen, der har doneret træet, opdagede, at træet pludselig var væltet.

Det skriver Fyens.dk

Savet midt over
Da Michael Simonsen var på vej til arbejde onsdag morgen passerede han kirkepladsen, hvor han hver dag har kigget ind på træet. Men denne morgen opdagede formanden til sin forskrækkelse, at det 10 meter høje træ ikke længere stod, men i stedet lå fladt på jorden.

- Det må være sket i nat, for i går, da jeg kørte hjem fra arbejde ved en 19-tiden, stod træet på pladsen. I morges var det faldet, siger formanden til Ekstra Bladet.

Først troede han, at træet var væltet i nattens storm, men da han parkerede bilen og gik hen til det, opdagede han sandheden.

Det var savet over.

- Da jeg kom frem kunne jeg se, at træet ikke var væltet, men savet over med en motorsav.

- Jeg blev meget overrasket, og så er jeg målløs, siger Michael Simonsen.

Artiklen fortsætter under billedet:

En bølle i natten har fældet juletræet foran Kirkepladsen. Privatfoto
En bølle i natten har fældet juletræet foran Kirkepladsen. Privatfoto
 

Ikke råd til fester
Det er en årlig tradition, at Handelsstandsforeningen stiller et juletræ op på Kirkepladsen og på Torvet i Ringe, hvor de i samme forbindelse holder en lysfest, når de tænder træet på Kirkepladsen.

Ligeledes er det tradition, at Handelssandsforeningen står for decembers jule-arrangementer og jule-marked, men det kan nu komme til at knibe på grund af det væltede træ .

- Det kommer til at koste mellem 15.- og 20.000 kroner at sætte et nyt træ op. Dem ville vi hellere have brugt på nogle aktiviteter for byens borgere, siger formanden.

Michael Simonsen ved ikke, hvem der har fældet træet, men han håber at politianmeldelsen på hærværket og mediernes dækning af sagen, måske kan afslører gerningsmanden.

390 kommentarer
Vis kommentarer