Juletrafikken: Nu er der pres på

Selvom de fleste store veje er saltet, skal bilister stadig køre forsigtigt, understreger Vejdirektoratet

Hvis du som så mange andre danskere skal hjem fra juleferie fredag, så havde det været en god ide at komme afsted inden klokken 11.

Ifølge Vejdirektoratet er dagen i dag nemlig en af de helt store rejsedage, hvor man forventer i omegnen af 40 procent flere biler på vejene end normalt.

Sådan så morgenen ud i går i Silkeborg. I dag er det endnu koldere. (Læserfoto) Samfund Bidende kold morgen: Her var det koldest

Og det er især i tidsrummet mellem klokken 11 og klokken 17, at man forventer det største pres på vejnettet.

- Trafikken vil overvejende bevæge sig ned gennem det østlige Jylland og over til Sjælland i dag. Og vi forventer, at trafikken vil glide langsommere i dag på grund af vejret, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Brit Osted Nielsen til Ritzau.

Anbefalingen kommer på baggrund af tidligere års erfaringer med trafikken i juledagene, men det bliver sandsynligvis ikke lige så slemt som normalt.

- Nu er det snart weekend, så i år breder trafikken sig formentlig lidt mere ud over nogle dage, end det normalt ville gøre, uddyber hun overfor Ekstra Bladet.

Også på Storebælt forventer man masser af trafik.

- Vores prognoser fortæller, at vi kommer i nærheden af 40.000 biler, hvor vi på en normal dag ligger på omkring 30.000 biler, så det bliver en travl dag. Men vi er forberedt med ekstra personale og flere åbne vejbaner, siger vagthavende Jan Lyth til Ekstra Bladet.

Men selvom de store veje er saltet, så ligger der sne mange steder, og derfor skal man køre efter forholdene, da det har været bidende koldt siden i nat.

- Der er saltet på de større veje, men man skal stadig køre forsigtigt og efter forholdene, da der kan være glat på de mindre kommunale veje, for der er ikke saltet i samme omfang, siger Brit Osted Nielsen.

Her til morgen er der blevet målt mere end 10 graders frost ved Sjælsmark og Roskilde, og kulden forventes at fortsætte de næste dage.

Samtidig kan man også se frem til snevejr, hvis man venter med at køre hjem på søndag, når et lavtryk fra Norge trækker ind over Nordjylland og bevæger sig sydpå.

0 kommentarer
Vis kommentarer