Julie er ny superstudent: Søster vil have, jeg skal være astronaut

Den 20-årige koldingenser har de sidste tre år arbejdet hårdt for sit flotte gennemsnit

20-årige Julie Jakobsen fra Munkensdam Gymnasium i Kolding endte med et snit på 11,9. (Privatfoto)
20-årige Julie Jakobsen fra Munkensdam Gymnasium i Kolding endte med et snit på 11,9. (Privatfoto)

Med et 12-tal i religion kunne 20-årige Julie Jakobsen fra Munkensdam Gymnasium i Kolding endelig slutte sig til kredsen af superstuderende. Kun et enkelt ti-tal havde sneget sig ind på karakterkortet, der ellers består af rene 12-taller. Det var derfor også en lettet og stolt Julie Jakobsen, der fik huen på af sin mor.

- Det er dejligt, at det er overstået, for jeg har arbejdet rigtig hårdt for det, fortæller den 20-årige til Ekstra Bladet.

Gennem gymnasiet har den unge pige ikke følt, at hun er gået glip af noget, selvom hun er gået meget op i sin skole.

- Det har højst været sådan, at jeg er gået hjem klokken 00.00 fra gymnaiefesten i stedet for at tage med i byen, fordi jeg skulle på arbejde, fortæller hun.

Til spørgsmålet om hvad hun skal bruge sit flotte gennemsnit på 11,9 på, svarer hun:

- Min søster vil have, at jeg skal læse til astronaut, men jeg tror, det bliver HA psyk. på CBS.

Adgangskvotienten for uddannelsen Erhvervsøkonomi-psykologi, HA (psyk.) lå i 2014 på 9,4. Men det bliver ikke lige efter sommerferien, at Julie Jakobsen skal starte på CBS - hun har nemlig andre planer det næste år.

- Jeg holder et sabbatår, hvor jeg allerede har fundet mig et fuldtidsarbejde, og så skal jeg rejse til Sydamerika med nogle veninder.

I dag skal huen dog fejres med familie og venner, inden den 20-årige superstudent begiver sig videre ud i studenterfejringen.