Annonce:
Annonce:

Jurist om den 'Store Nordiske Øl-krig:' Den vinder de danske bryggerier

Tyskerne har en dårlig sag, mener ekspert i varemærkeret

Brygmester Claus Christensen. Privatfoto
Brygmester Claus Christensen. Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

Noget tyder på, at de tyske øl-bossers felttog mod små danske bryggerier vil gå en kummerlig skæbne i møde.

Det tyske bryggeri Wacken Brauerei har krævet, at bryggerierne trækker deres øl med navne fra den nordiske mytologi tilbage.

Ellers vil tyskerne gå i krig med både advokater og domstole.

Tyske øl-bosser i krig med danske bryggerier: Træk jeres øl tilbage

Ekstra Bladet har talt med jurist og ekspert i varemærkeret Knud Wallberg. Han vurderer, at de danske bryggerier umiddelbart har en god sag.

- Der er ikke noget i vejen for, at et firma kan tage gamle navne og registrere dem som deres varemærke. Det helt afgørende i denne sag er, om de danske bryggerier har brugt navnene, før tyskerne har registreret dem. Den der først bruger mærket står også bedst i retten, fastslår Knud Wallberg overfor Ekstra Bladet.

Kud Wallberg. Privatfoto
Kud Wallberg. Privatfoto
 

Annonce:

Brygmester Claus Christensen fra Munkebo Brewery, som har rejst et oprør mod tyskerne, siger til Ekstra Bladet, at de ølmærker, som tyskerne kræver kaldt tilbage, alle har været i handlen, før tyskerne registrerede navnene i 2016.

- Mine tre mærker er fra 2014/2015, hvilket jeg kan dokumentere. Herslev Bryggeris' ølmærke er fra 2003 og Nørrebro Bryghus' fra 2013, siger Claus Christensen til Ekstra Bladet.

Til modangreb
Varemærke-ekspert Knud Wallberg siger til Ekstra Bladet, at danskerne kan have gode muligheder for at gå til angreb på Wacken Brauereis varemærker.

- De danske bryggerier har en god sag, hvis de ønsker at få tyskerne til at fjerne deres varemærkebeskyttelse. Det kræver, at bryggerierne kan dokumentere, at de har brugt navnene før tyskerne, og at der ikke kun er tale om et mindre, lokalt salg.

- Tyskerne har med deres henvendelse til Claus Christensen brugt en helt almindelig fremgangsmåde. Men de har åbenbart ikke gjort deres forarbejde godt nok, hvis de ikke har undersøgt, hvornår han begyndte at sælge sine øl, fastslår Knud Wallberg overfor Ekstra Bladet.

Annonce:

Danske øl-bryggere raser: Tysk bryggeri har taget patent på 23 navne fra den nordiske mytologi

Claus Christensen er yderst tilfreds med den sprit-nye ekspert-vurdering.

- Nu vil jeg lige tale med juristen. Men min holdning er, at vi skal indlede et regulært modangreb. Tyskerne har jo ikke opført sig pænt overfor os. Jeg vil tale med de andre bryggerier om sagen, siger Claus Christensen, som forventer at trække en øl op i 'sagens anledning.'

- Jeg har lige fået en ordre om levering til de baltiske lande. Den skulle jeg have droppet, hvis jeg havde fulgt tyskernes krav om at trække alle mine øl tilbage, lyder det fra den lettede fynbo.

Blandt de navne, som det tyske bryggeri Wacken Brauerei har varemærkebeskyttet, er: Mjølner, Heimdal, Hugin, Munin, Yggdrasil, Sleipner, Tyr, Hymer, Ragnarok, Surt, Balder, Freya, Loke, Thor og Idun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: