Just Eat i shitstorm: Tilbød krænket kvinde rabat på næste måltid

Chauffør sendte uønskede, romantiske beskeder til kvindelig kunde - Just Eat nægtede at tage imod klagen

Just Eat ejer ikke den forretning, hvis chauffør forulempede en britisk kvinde. Alligevel mener hun, at firmaet må tage et ansvar for deres platform. PR-foto
Just Eat ejer ikke den forretning, hvis chauffør forulempede en britisk kvinde. Alligevel mener hun, at firmaet må tage et ansvar for deres platform. PR-foto

TIP OS: Har du oplevet lignende tilnærmelser i Danmark? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk

Hvad gør man, hvis ens kunder bliver chikaneret af en ansat? Hos Just Eat i Storbritannien var svaret forleden: vi giver dig rabat på næste køb, men nægter at tage imod din klage.

Netop sådan oplevede Michelle Midwinter det, da en chauffør fra en forretning, der er tilknyttet Just Eat, i lørdags sendte hende flere uønskede, romantiske beskeder, skriver The Guardian:

'Godnat baby - vi ses næste gang, jeg bringer din mad ud,' står der i en længere besked på WhatsApp, som kvinden har offentliggjort.

Beskeden dukkede sammen med flere andre beskeder pludselig op på hendes mobiltelefon, efter chaufføren havde bragt maden ud.

Han spurgte blandt andet, om hun havde en kæreste. Og sendte et stort kys til hende som afslutning på rækken af beskeder:

'Hvordan er det acceptabelt, at vores private oplysninger bliver misbrugt sådan,' spørger Michelle Midwinter efter chikanen fra chaufføren.

Just Eat vil have flere gebyrer: Men millionerne vælter allerede ind

Just Eat: Ikke godt nok
Da hun henvendte sig til kundeservice hos Just Eat for at klage, fik hun imidlertid en kold skulder. I stedet for at tage sagen alvorligt anbefalede Just Eat nemlig, at hun skrev en dårlig anmeldelse af madstedet.

Da hun insisterede på, at firmaet undersøgte sagen, blev hun først tilbudt en rabat på fem og senere 10 pund:

'For at være ærlig så har vi ikke en afdeling for klager,' skriver medarbejderen Trixie hos Just Eats kundeservice til Michelle Midwinter.

I dag siger firmaet, at det svar var helt forkert:

'Vi er dybt bekymret over hændelsen. Det er ikke en måde, at vores ansatte skal behandle sådan en klage på,' lyder det blandt andet fra Just Eat.

Sagen undersøges nu, og Just Eat overvejer at anmelde chaufføren til politiet:

'Vi vil hjælpe politiet med enhver undersøgelse.'

Just Eat kræver ulovligt gebyr af kunderne: - Vi har bøvl med teknikken

Flere kvinder er ramt
De britiske myndigheder har imidlertid allerede sat en undersøgelse i gang, da det ikke lykkedes Michelle Midwinter at få Just Eat i tale.

Hun er samtidig blevet bestormet af andre kvinder, som på samme måde har oplevet at blive forulempet af chauffører fra restauranter og madsteder:

'Jeg er overrasket over den mængde af kvinder, der har kontaktet mig og fortalt, at de har oplevet lignende ting.'

'Det her handler ikke længere om min personlige oplevelse, men er klart et stort problem, der skal stoppes,' skriver hun på Twitter.

Da hun samtidig er blevet kontaktet af talrige journalister, har hun lagt denne længere beskrivelse af sagen på nettet.

Just Eat og Hungry.dk har opfundet nyt gebyr: Det ligner en omgåelse af reglerne

TIP OS: Har du oplevet lignende tilnærmelser i Danmark? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk