Annonce:
Annonce:

Jysk-arving køber villa til 20,5 mio.

Dyne-Larsens søn smider millioner i årelang renovering af gammel sø-villa ved Himmelbjerget

Video: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Samfund

En forlængst afdød københavnsk skibsreders sommervilla ved Silkeborgsøerne er for den svimlende sum af 20,5 mio. kroner landet i hænderne på rigmanden Jacob Brunsborg, søn af milliardæren Lars Dyne-Larsen.

Nu vil den 44-årige Jysk-arving spendere yderligere en eller flere håndfulde millioner på en gennemgribende og årelang renovering af den historiske ejendom.

Villaen med det pompøse navn 'Arnsborg' ligger ugeneret ved bredden af Julsø med panoramaudsigt til Himmelbjerget.

Med købet af den knap 80 år gamle søvilla på hele 576 kvm. ejer den midtjyske arving til en af landets største private formuer dermed ikke færre end to af de syv liebhaverejendomme på Kalsholtvej - landets dyreste villavej uden for hovedstaden.

Annonce:

Nabo til Ebbs Sand
For seks år siden lagde Jacob Brundborg 21 mio. kroner på bordet for sin nuværende bolig - dengang med naboskab til fodboldspilleren Ebbe Sand.

Det seneste opkøb, som ligger for enden af den eksklusive Kalsholtvej, er dog lidt af et håndværkertilbud. Forfaldet ses tydeligt på den engang så elegante villa i engelsk landstil.

Huset er opført af den stenrige grundlægger af rederiet Torm, Arne Schmiegelow, der ud over at tage for sig af livets goder også satte pris på den landskabelige skønhed ved Silkeborgsøerne.

Han brugte en formue på at bygge 'Arnsborg' i kostbare materialer og sørgede for et begrænset nabolag ved at opkøbe tre hektar omkring sit prægtige sommerdomicil.

Nedslag på ti mio.
For to år siden blev huset sat til salg for små 30 mio. kroner af ejeren, en lokal bilmand. Nu er der så slået næsten ti mio. kroner af prisen, men der skal samtidig ofres et tilsvarende beløb eller måske mere på en langvarig renovering og modernisering.

Annonce:

Overfor Ekstra Bladet bekræfter en fåmælt Jacob Brunsborg købet af 'Arnsborg':

- Det er egentlig en privat sag, som jeg ikke har lyst til at kommentere. Vi har jo ikke overtaget ejendommen endnu, siger Jacob Brunsborg.

Til den lokale mja.dk siger Jysk-arvingen dog, at huset skal renoveres helt i bund. Det skal ske i respekt for dets oprindelige stil.

- Der vil måske gå to til fem år, før vi kan flytte ind, siger han til mja.

Foruden hovedbygningen består 'Arnsborg' af en separat portnerbolig på 150 kvadratmeter og en hestestald i bindingsværk med plads til fem heste. Desuden er der ved søbredden et gæstehus med badebro og bådplads.

Sengetøjsmilliardæren Lars Dyne-Larsen bor også i Svejbæk - et par kilometer fra sønnen Jacob Brunsborgs nyerhvervelse ved Julsø. Foto: Ernst van Norde
Sengetøjsmilliardæren Lars Dyne-Larsen bor også i Svejbæk - et par kilometer fra sønnen Jacob Brunsborgs nyerhvervelse ved Julsø. Foto: Ernst van Norde
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: