Jysk motorvej lukket: Flygtninge har forladt skole

Den sønderjyske motorvej E45 er spærret i begge retninger ved Padborg Syd, da flygtninge og migranter vandrer på vejen

Flygtninge og migranter i Sønderjylland går på motorvejen. Her optagelser af en lignende situation ved Rødby. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget? Har du set noget? Eller har du billeder? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

En større gruppe udlændinge har forladt deres opholdssted på en skole i Padborg og er nu gående på den sønderjyske motorvej E45 ved Padborg syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi har af sikkerhedsmæssige årsager valgt at lukke motorvejen midlertidigt ved Padborg syd, indtil der er tolke fremme til at sikre dialogen samt busser klar til at samle de gående op og fragte dem væk fra motorvejen.

Det er uvist, om flygtningene og migranterne går mod nord eller syd, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

- Politiet er massivt tilstede og arbejder på at få samling på grupperne samt at få en god dialog i gang for at få dem ind i busserne, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er blevet sendt en vogn med vand til stedet, så alle kan få slukket tørsten.

Vejdirektoratet oplyser, at der skulle være tale om personer fra en gruppe på mellem 100 til 300 personer. Formentlig er det ikke alle, der har taget motorvejen.

- Alarm 112 oplever lige nu et stort antal opkald fra borgere, der vil indrapportere mindre gående grupper i området ved den spærrede del af motorvejen, skriver politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgere om ikke at ringe 112. Politiet er tilstede i området og der er også fokus på de mindre grupper, ligesom eventuelle grupper i Padborg-området, lyder det.

- Det er vigtigt, at 112 ikke belastes af disse opkald, men friholdes til akutte opkald. Såfremt man ønsker at få kontakt til politiet, skal man ringe 114.

- Syd- og Sønderjyllands Politi har erfaret, at flere journalister har bevæget sig ned på den sønderjyske motorvej. Politiet minder medierne om, at det ikke er lovligt at opholde sig på motorvejen, skriver politiet.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der er opstået kaos på motorvejen, hvor trafikken lige nu holder helt stille. Folk er begyndt at forlade deres biler for at se, hvad der foregår. Vejdirektoratet ved endnu ikke, hvornår motorvejen bliver åbnet igen.

På Padborg Station har endnu et tog med omkring 50 flygtninge og migranter rullet ind fra Tyskland onsdag formiddag. Flere har nægtet at forlade togperronen, og politiet måtte ty til magtanvendelse, hvor børn var fanget i midten, viser billeder fra TV2.

Opdateres...

280 kommentarer
Vis kommentarer