Jysk tilbyder 1,35 mio. til naboer: I må ikke klage

Jysk vil kompensere naboer for byggeriet af et nyt højlager

Jysks centrallager i Uldum får snart en fjerde endnu højere kasse. (Foto: Anders Brohus)
Jysks centrallager i Uldum får snart en fjerde endnu højere kasse. (Foto: Anders Brohus)

Sengetøjsgiganten Jysk vil bygge nyt højlager ved sit centrallager i Uldum mellem Vejle og Horsens. Og hos Jysk er de godt klar over, at det er en øjebæ, de skal til at bygge op. Derfor tilbyder de nu fem naboer i alt 1,35 millioner kroner i kompensation.

Det er en uvildig tredjepart bestilt af Hedensted Kommune, der har vurderet, at værdien af de fem ejendomme i nærheden af det kommende højlager vil falde med mellem 100.000 og 500.000 kroner, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Vi har lavet tilbuddet om kompensation, fordi vi synes, det er det mest rimelige, når nu vi planlægger at bygge noget, der forringer deres ejendommes værdi, siger Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i Jysk, til avisen.

Der er dog én betingelse. Hvis pengene først er blevet udbetalt, må naboerne ikke på et senere tidspunkt klage over byggeriet.

- Hvis man tager imod kompensationen, så godkender man også, at vi laver det her byggeri, og så kan man ikke anlægge retssag, når vi er halvvejs igennem, fordi man har fortrudt, siger Rune Pedersen til BT.

- Hvis det kan lykkes at lave en aftale nu, som alle er glade for, er det langt at foretrække frem for at skulle diskutere videre i retssystemet, siger Rune Pedersen til vafo.dk.

Jysks centrallager i Uldum som det ser ud i dag. (PR foto: JW Luftfoto)
Jysks centrallager i Uldum som det ser ud i dag. (PR foto: JW Luftfoto)
 

Tænker lige over det
Naboerne har 14 dage til at svare på tilbuddet.

- Vi skal selvfølgelig tænke lidt over det, men umiddelbart er vores tanke, at det ikke gør den store forskel, om vi siger ja eller nej. Lageret kommer nok under alle omstændigheder, siger Karina Juhl Iversen - en af de berørte naboer.

Jysks centrallager på Lars Larsens Vej i Uldum består allerede af tre højlagre der fylder 7800 m2 og 40 meter i højden. Det åbnede i 2008 og betjener ifølge Jysks egen hjemmeside over 200 Jysk-butikker i Danmark, Norge, Holland og Storbritannien samt cirka 100 franchise-butikker rundt om i hele verden. Hele centrallageret fylder lige nu 64.000 m2 og er Skandinaviens største.

Gigantisk nybyggeri
Det kommende fjerde højlager bliver 45 meter højt og kommer til at brede sig ud over 14.469 m2. Et byggeri, der blev muliggjort, da Hedensted Kommune valgte at se bort fra en samlet indsigelse fra naboerne og i stedet gav dispensation til den gældende lokalplan.

Alligevel føler naboerne sig nogenlunde godt behandlet.

- Jeg synes, både kommunen og Jysk har lyttet til os, og har kunnet se vores problemer med byggeriet. Alene det, at kommunen har betalt en uvildig ejendomsmægler til at vurdere værdiforringelsen af vores ejendomme er jo positivt. Det sværeste har været uvidenheden om, hvordan det hele ville blive. Da de først begyndte at snakke om byggeriet, var vores hjem jo nærmest revet ned over natten. Det var svært lige at vide, hvordan man skulle tackle det, siger Helle Dessau Arp - en anden af de berørte naboer - til vafo.dk.

150 kommentarer
Vis kommentarer