Jysk virksomhed går konkurs: Garanterede årsløn på over 500.000 kroner

Salgs- og telemarketing-virksomheden Jyske Salgshus garanterede, at fremtidige medarbejdere kunne lære at tjene mere en halv million om året. Nu er virksomheden gået konkurs, 50 medarbejdere har mistet jobbet, og regningen ser ud til at ende hos det offentlige - igen

Arkivfoto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

'Vil du lære at tjene plus 500.000 kroner - om året? Vi kan lære dig det. Med garanti.'

Sådan lød beskeden til fremtidige medarbejdere på Jyske Salgshus' hjemmeside.

Men den koldingensiske telemarketing-virksomhed har tilsyneladende lovet noget mere, end den kunne holde, for Jyske Salgshus er nu gået konkurs.

Virksomhedens datterselskab, Vendere ApS, gik konkurs i marts 2017, og nu har moderselskabet Jyske Salgshus så lidt samme skæbne.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er ikke småting, det nu konkursramte Jyske Salgshus lover fremtidige medarbejdere på virksomhedens hjemmeside. Skærmbillede: jyskesalgshus.dk
Det er ikke småting, det nu konkursramte Jyske Salgshus lover fremtidige medarbejdere på virksomhedens hjemmeside. Skærmbillede: jyskesalgshus.dk
 

Virksomhedens økonomi skrantede
Virksomheden med den meget ambitiøse rekrutteringsstrategi, hvor Jakob Agerskov Thuesen var både direktør og ejer, blev begæret konkurs af SKAT, men allerede i det seneste offentliggjorte regnskab fra maj stod det lysende klart, at virksomhedens økonomi var alvorligt skrantende. 

Af regnskabet fremgik det nemlig, at Jyske Salgshus havde et underskud på 5,5 millioner kroner, og at virksomheden havde en egenkapital på minus 5,4 millioner kroner.

Også da datterselskabet, Vendere ApS, gik konkurs, var det SKAT, der stod for konkursbegæringen.

I den forbindelse blev tre direktører i virksomheden idømt konkurskarantæne i Skifteretten, fordi det blev vurderet, at ledelsen havde udvist groft uforsvarlig forretningsførelse på grund af manglende betalinger til SKAT.

'Sorteper bliver det offentlige'
JyskeVestkysten har talt med Jan Bruun Jørgensen, der både var kurator, da Vendere ApS gik konkurs i 2017, og senest da Jyske Salgshus gjorde det samme onsdag i sidste uge.

Han forklarer, at det ser ud til, at regningen endnu en gang ender hos det offentlige.

- Det virker for os, som om der er personsammenfald med folk fra det tidligere selskab. Det virker, som om sorteper bliver det offentlige igen og igen, siger kurator Jan Bruun Jørgensen fra Andersens Partners.

50 medarbejdere har nu mistet deres arbejde, efter Jyske Salgshus er gået konkurs, forklarer Jan Bruun Jørgensen til JyskeVestkysten.

- I den aktuelle sag har virksomheden 20 medarbejdere i Kolding og 30 medarbejdere i Esbjerg. De sidder og ringer ud til folk for at sælge telefonabonnementer. Og da de bliver taget under konkursbehandling, viser det sig, at man allerede har valgt at sende medarbejdere hjem. Det var noget overraskende, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind