K: Vi ryster ikke på hånden over milliondyr krig mod IS

Mike Legarth mener ikke, at 213 millioner kroner på fem måneder er for meget at bruge på bekæmpelsen af IS

De Konservative nægter at ryste på hånden over, at Danmark har brugt 213 millioner kroner på fem måneder i forsøget på at komme terrornetværket Islamisk Stat (IS) til livs.

- Vi ryster ikke på hånden. Den måde Isis (Islamisk Stat, red.) arbejder på, kan man ikke på nogen måde acceptere. De skal nedkæmpes, og de penge, vi har brugt, er ikke en krone for meget, siger De Konservatives forsvarsordfører, Mike Legarth, til Ritzau.

Det er en aktindsigt, som Ritzau har fået fra Forsvarsministeriet, som viser, at Danmarks deltagelse i den internationale koalition mod IS i Irak indtil videre er løbet op i over 213 millioner kroner.

Siden de første danske kampfly blev sendt af sted 2. oktober sidste år, havde de frem til udgangen af februar i år fløjet over 250 missioner og kastet omkring 200 bomber.

- Alle lande i verden må stå sammen og have fælles fodslag om at nedkæmpe Islamisk Stat. Og så må vi betale, hvad det koster. Vi er nødt til at afsætte de midler, der skal til for at løse det, siger Mike Legarth.

Han indrømmer, at det kan tage tid at lægge IS ned. Men giver man op, er alternativet, at vi sætter vores frihed på spil.

- Man skal ikke være naiv og tro, at de kan nedkæmpes på kort tid uden at bruge nogen midler. Alternativet er, at vi ikke kan gå uden for en dør af frygt for at blive taget som gidsel og blive undertrykt, siger han.

Forsvarsordføreren er ikke i tvivl om, at de penge, der er brugt allerede, har haft en virkning.

- Organisationen er blevet væsentligt svækket, fordi verdensordenen har sat sig for at nedkæmpe Isis Og det skal vi blive ved med, indtil de er fuldstændig tilintetgjort, siger Mike Legarth.

Af den samlede pris på cirka 213 millioner kroner er der brugt ammunition for cirka 44 millioner kroner.

8 kommentarer
Vis kommentarer