Kabinepersonale i SAS nedlægger igen arbejdet

Medlemsmøde i kabinefolkets fagforening om Cimber-overflytning er fredag formiddag blevet til et fagligt møde

Følg Samfund

Kabinepersonalet i SAS har nedlagt arbejdet, da et medlemsmøde fredag formiddag har udviklet sig til et fagligt møde, oplyser kabinepersonalets fagforening, CAU.

Medlemsmødet handlede om fagforeningens forhandlinger med SAS om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Det skal efter planen ske allerede 1. marts.

Fredag formiddag har SAS indtil videre måttet aflyse fire fly på grund af strejken, oplyser selskabet.

De passagerer, som bliver berørt af aflysninger på grund af strejken blandt kabinepersonalet, får direkte besked per sms, oplyser pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun kalder arbejdsnedlæggelsen for ulovlig og opfordrer fagforeningen til hurtigst muligt at sørge for, at medlemmerne vender tilbage til arbejdet.

- Et fagligt møde som det her kan man indkalde folk, der ikke er i tjeneste, til. Man har ikke ret til at indkalde folk, der er i tjeneste, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

- Vi mener, at vi har lagt nogle ret attraktive forslag på bordet til fagforeningen, så vi er helt uforstående over for, at der er den uro, tilføjer hun.

Forhandlingerne om vilkårene for de stewardesser, der skal overflyttes til Cimber, brød sammen onsdag aften, hvor parterne skiltes uden nye mødeaftaler i kalenderen.

Også tirsdag nedlagde kabinepersonalet arbejdet i frustration over situationen, da et medlemsmøde udviklede sig til et fagligt møde.

Arbejdsnedlæggelsen varede i omkring fem timer og resulterede i aflysninger og forsinkelser for SAS' passagerer.

Striden står om, hvilke forhold der skal gælde for de ansatte, der skal flyttes over i Cimber. Da SAS købte Cimber i december, fik selskabet adgang til en billigere overenskomst, end den man har med sit eget kabinepersonale.

Overflytning af personale til datterselskabet er en del af SAS' spareplaner, der skal vende underskud til overskud.

CAU står for Cabin Attendants Union. Fagforeningen repræsenterer omkring 1100 "flyvende personaler" fra SAS. Det svarer ifølge CAU til omkring 90 procent af selskabets kabinepersonale.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?