Kæmp for dem

Charlotte Ahm opfordrede i live-chat med Ekstra Bladets brugere til at passe bedre på de ældre

De støttende kommentarer til Else og hendes familie kommer i en lind strøm på Facebook. Video/redigering: Emma Svendsen, Ernst van Norde/Signe Skov.
Følg Samfund

'Hej alle sammen, Mange tak for jeres spørgsmål. Og tak for alle de søde ord, de varmer. Kæmp for de ældre, de har brug for jer. Tak for jeres støtte. Hilsen Charlotte Ahm.

Sådan lød de afsluttende ord fra landets måske mest omtalte person de seneste døgn, da hun tirsdag eftermiddag afsluttede sin live chat med nogle af de mange, mange Ekstra Blads-brugere, der - i billeder og ord - har fulgt med i sagen om plejecentret Kongsgårdens skandaløse behandling af hendes farmor.

'Jeg har en mor, der er dement, men stadig bor hjemme. Jeg er vildt skræmt af at blive nød til at flytte hende til et plejehjem. Hvordan ser man, om det er et godt eller dårligt plejehjem, inden man vælger det? ville en chat-deltager vide.

'Du skal tage uanmeldt ud på det plejehjem du ønsker og håbe på, du kan få en rundvisning. Og så skal du virkelig lægge mærke til de små detaljer. Kan du mærke varme og omsorg. Det er vist mit bedste råd,' svarer Charlotte, der selv arbejder som sosu-assistent.

Ville ikke selv bryde sig om det
Flere chat-deltagere ytrede respekt for Charlotte Ahms mod til at stå frem og fortælle historien om sin farmors frygtelige forhold, men der var også skeptikere:

'Jeg er ved at blive uddannet inden for faget (sosu-assistent). Hvis jeg blev optaget med skjult kamera, tror jeg det kunne få mig til at stoppe, endskønt jeg intet har at skjule. (...)Ville du selv bryde dig om at blive optaget med skjult kamera?' lød et spørgsmål, hvortil Charlotte svarede:

'Nej, selvfølgelig ikke. Det tror jeg ingen synes om. Men det var den eneste metode, vi kunne bruge for at bevise de forhold, som min farmor levede under.'

Elses barnebarn, Charlotte Ahm, er dybt skuffet over, at Aarhus Kommune har gjort alt for at stoppe TV2-dokumentaren. Og alt for lidt for at hjælpe hendes farmor. Video/redigering: Ernst van Norde, Emma Svendsen

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.