Kæmpe beløb: Verdens milliardærer blev 20 procent rigere i 2017

2017 blev et godt år for verdens allerrigeste, der til sammen tjente 9,2 billioner kroner. Det blev dermed det år i historien, hvor verdens milliardærer tjente flest penge

I 2017 forøgede de rigeste mennesker på kloden deres formuer med 20 procent, så de i dag råder over  58,5 billioner kroner. En af de personer, der har nydt godt af udviklingen, er Amazon-stifter Jeff Bezos, der er god for omkring 933 milliarder kroner. Foto: J. Scott Applewhite/AP
I 2017 forøgede de rigeste mennesker på kloden deres formuer med 20 procent, så de i dag råder over 58,5 billioner kroner. En af de personer, der har nydt godt af udviklingen, er Amazon-stifter Jeff Bezos, der er god for omkring 933 milliarder kroner. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Verdens allerrigeste forøgede i 2017 deres formue med 9,2 billioner kroner, og det er fire gange så meget som Danmarks samlede bruttonationalprodukt.

2017 blev dermed det år i historien, hvor verdens milliardærer tjente flest penge, og de rigeste mennesker på kloden øgede således deres formuer med 20 procent, så de i dag råder over svimlende 58,5 billioner kroner.

Det fremgår af en ny rapport foretaget af den schweiziske bank UBS, skriver The Guardian.

Klodens 2.158 milliardærer er tilsammen blevet 9,2 billioner kroner rigere i løbet af sidste år, og det skyldes blandt andet stigninger på aktiemarkedet, der ifølge rapporten fra UBS har hjulpet verdens rigeste personer med at opnå 'den absolut største vækst nogensinde.'

De fleste af verdens milliardærer lever i USA, men antallet af meget rige personer stiger med lynets hast i Kina, hvor antallet af milliardærer stiger hver eneste uge.

Verdens tre rigeste er fra USA
Ifølge finansmediet Bloomberg News, der dagligt opgør verdens 500 rigeste personer, er verdens rigeste person ifølge stifteren af Amazon, Jeff Bezos, fra USA, som har en formue på 136 milliarder.

På andenpladsen ligger amerikanske Bill Gates, der har grundlagt Microsoft. Han har en formue på 93,4 milliarder dollar.

Verdens tredje-rigeste person er investoren Warren Buffett fra USA. Han er god for 81,6 milliarder dollar.

Alle tallene i artiklen her tager udgangspunkt i Bloombergs liste, der senest er opdateret 27. oktober.

På fjerdepladsen finder vi listens første ikke-amerikaner, Bernard Arnault fra Frankrig. Arnault er blandt andet direktør i LMVH Moët, som ejer en lang række luksusmærker blandt andet det franske luksusmærke Louis Vuitton. Franskmanden har en formue på 67,8 milliarder dollar.

Amancio Ortega fra Spanien indtager listens femteplads. Ortega har blandt andet grundlagt tøjkæden Zara og har en formue på 63,8milliarder dollar.

På sjettepladsen finder vi  Facebook-stifter Mark Zuckerberg fra USA. Han har en formue på 57,8 milliarder dollar.

Coloplast-arving er Danmarks rigeste
På Bloomberg News' liste over klodens 500 rigeste personer er der også enkelte danskere, der dog befinder sig noget længere nede på listen.

Den rigeste person herhjemme er Bestseller-ejer Troels Holch Povlsen, der har en formue på omkring 5,36 milliarder dollar.

Danmarks næst-rigeste er Niels Louis-Hansen, som blandt andet tjener sine penge på aktier. Hans far grundlagde medicinalvare-selskabet Coloplast, som han nu er den største aktionær i. Niels Louis-Hansen er god for 5,32 milliarder dollar.

På tredjepladsen ligger den tidligere Lego-chef Kjeld Kirk Kristiansen. Han har en formue på omkring 33,6 milliarder kroner, og hans tre børn, Agnete Kirk Thinggaard, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen, har alle en formue på omkring 32,4 milliarder kroner.