Kæmpe butik lukker: Tiden er løbet fra den

Kæmpe sportsforretning i midten af Aarhus lukker. - Tiden er ved at løbe fra de store butikker, mener direktøren

Sport24-butikken på Telefontorvet i Aarhus lukker, da butikken er blevet for stor. PR foto
Sport24-butikken på Telefontorvet i Aarhus lukker, da butikken er blevet for stor. PR foto

Sportskæden Sport24 lukker sin butik på Telefontorvet i hjertet af Aarhus. Butikken på 1300 kvadratmeter er simpelthen for stor. I stedet vil kæden fremover satse på mindre butikker på omkring 1000 kvadratmeter. Det skriver stiften.dk.

- Det bliver kaldt downsizing. Tiden er ved at løbe fra de store butikker, og det er også tilfældet for vores butik på Telefontorvet. I Aarhus Midtby vil vi nu fokusere på vores butik i Bruuns Galleri, siger Lars Elsborg, administrerende direktør for Sport24, til Aarhus Stiftstidende.

Han forklarer, at der er tale om en international tendens, hvor butikskæder skærer ned på fysiske butikskvadratmeter og størrelsen på udstillingsvinduer og i stedet skruer op for lagerkapacitet til online-butikken.

- I stedet for de store butikker rykker handlen til dels over på nettet. Herhjemme var Bestseller de første til at gå i den retning for tre-fire år siden. Nu går flere af vi andre i den retning, og det er den udvikling, som lukningen af vores butik på Telefontorvet skal ses i forhold til. Jeg mener også, at udlejeren af vores lokaler på Telefontorvet vil dele lejemålet op i tre - og altså mindre butikker, siger Lars Elsborg til stiften.dk.

Ifølge mediet har Sport24 holdt til på Telefontorvet i seks år og har sidste åbningsdag 10. februar. Kæden har allerede skruet ned for kvadratmeterne i Kolding og Vejle.