Annonce:
Annonce:

Kæmpe cigaret-exit: Tobaksgigant vil stoppe sit salg og betale folk for at stoppe

Stor tobaksgigant betaler folk, hvis de får overtalt rygere til at kvitte smøgerne

Annonce:
Følg Samfund

Det lyder måske meget godt, når en af verdens største cigaretgiganter siger, at de vil hjælpe folk ud af deres afhængighed. Altså den giganten selv tjener penge på.

Det lyder måske også meget godt, når de siger, at de betaler folk næsten 450 kroner, hvis de overtale en ryger til at stoppe.

Men det er alligevel det Phlip Morris går ud og siger til Independent, imens de understreger, at de faktisk vil stoppe deres salg af cigaretter.

Vil stoppe salg af cigaretter
Sidste år lancerede gigatenten, Philip Morris, en cigaret-damper, som mange bruger til at stoppe med at ryge. Det siges, at e-cigaretten skulle være mindre skadelig end normale cigaretter, men de indeholder altså stadig nikotin som gør dig afhængig.

Annonce:

Siden sidste år er Philip Morris salget af virksomhedens heat-not-burn-cigaret steget overraskende meget, og nu går firmaet altså ud og siger, at de i fremtiden ikke længere vil sælge normale smøger.

- Vores primære mål er hjælpe folk væk fra cigaretter. Vi mener det helt alvorligt, når vi siger, at vi en dag vil stoppe med at sælge cigaretter, siger Peter Nixon, administrerende direktør hos Philip Moris.

Han er sikker på, deres e-cigaretter vil hjælpe rigtig mange mennesker til at stoppe med at ryge.

- Produkter som de her ændrer spillet fuldstændig. Og de vil virkelig hjælpe folk af med cigaretterne, siger den administrerende direktør.

Lige nu er deres dampere til salg i mindst 12 lande - blandt andet Japan, Schweitz, og Italien.

Phillip Morris prøver også at komme ind på det amerikanske marked, og efter en omfattende ansøgningsprocess hos deres sundhedsvæsen, forventer de, at det sker i år. Her kan de dog ikke markedsføre sig som mere sikkert end normale smøger, da de i så fald også skal godkendes ved Mad og Medicin-administrationen.

Annonce:

Betaler folk for at stoppe
Imens virksomheden fortsætter sin markedsføring af deres nye afhængighedsskabende middel, betaler de folk for at stoppe med at ryge, siger de.

De giver omkring 450 kroner til såkaldte ’freelancere’, som overtaler en ryger til at stoppe.

- En freelancer er en person, som hjælper rygere med at stoppe. De er der, fordi det kan være meget svært for en ryger, som har røget i mange år, at stoppe, siger Peter Nixon.

Freelancerne fører rygerne igennem et syv dages langt forløb, hvor de hver dag hjælper og coacher rygerne igennem udfordringerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: