Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder
annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil
fortsætte?
(En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere
her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal
overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at
annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar
nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge
annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en
uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel
indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der
foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
CBS lavede en kæmpe eksamensfejl, der nu koster over 200 elever en re-eksamen
De påvirkede studerende går for de flestes vedkommende på 3. semester af deres uddannelse. Foto: POLFOTO
Annonce:
Følger SamfundFølg Samfund
De færreste holder så meget af eksamener, at man vil gå til flere end højst nødvendigt. For 200 CBS-elever er det desværre den sure virkelighed, efter at Copenhagen Business School (CBS) har jokket i spinaten.
Mandag 10. januar gik tre studieretninger, (Erhvervsøkonomi og Filosofi, Erhvervsøkonomi og Projektledelse og Erhvervsøkonomi og Informationsteknologi) til eksamen i faget finansiering.
De tre studieretninger modtog det samme eksamenssæt, men de studerende på Erhvervsøkonomi og Filosofi gik til eksamen fire timer før de to andre.
CBS har nu valgt at annullere eksamenen for de to andre studieretninger, Erhvervsøkonomi og Projektledelse og Erhvervsøkonomi og Informationsteknologi, fordi skolen ikke kan udelukke, at nogle af de studerende har set eksamenssættet før deres egen eksamen og på den måde har kunnet snyde.
Annonce:
Ikke retfærdigt Beslutningen har skabt vrede hos de påvirkede studerende, der skal til en re-eksamen på grund CBS' fejl. En underskriftsindsamling er blevet oprettet for at få omstødt CBS' afgørelse. 162 af de omtrent 200 studerende, der skal til reeksamen, har indtil videre skrevet under. Ifølge de studerende sætter re-eksamenen dem under et unødvendigt pres.
- Vi mener ikke, at det er retfærdigt at lægge det der, siger en af medunderskriverne til Ekstra Bladet. Han ønsker ikke at stå frem, men Ekstra Blader er bekendt med hans navn.
Re-eksamen skal efter planen afholdes fredag 28. januar.
- Det er lige oveni den anden eksamen. Der er nogle af mine medstuderende, der skal op torsdag eftermiddag, og de har så én aften til at læse op, fortæller den frustrerede studerende.
Artiklen fortsætter under billedet.
På Aarhus Universitet har man tidligere haft lignende problem. Her fandt man en anden løsning, som de studerende på CBS gerne så, at deres universitet brugte. Foto: Polfoto/Cartsen Ingemann
CBS beklager Tilbage i 2016 var der en lignende episode på Aarhus Universitet, hvor eksamenssættet mere eller mindre var en kopi fra 2014. Her fik de studerende valget om enten at få eksamenen bedømt som en bestået/ikke bestået eller gå til en ny prøve. En løsning CBS' studerende gerne så, man brugte i deres tilfælde.
Den er CBS dog ikke med på.
Annonce:
- Jeg er blevet gjort opmærksom på episoden på Aarhus Universitet. Det er vores vurdering, at de to sager ikke umiddelbart kan sammenlignes, skriver Bitta Nielsen, der er studiechef på CBS, i en mail til Ekstra Bladet.
Hun kalder sagen for dyb beklagelig.
- Det er dybt beklageligt, men det skyldes, at der ikke må opstå tvivl om kvaliteten af vores eksamener – særligt i en periode hvor alle eksamener afvikles online.
Ekstra Bladet har sendt en række spørgsmål til Bitta Nielsen. Dem kan du læse herunder.
Anerkender I, at I sætter eleverne i en presset situation?
- Ja, det er en dybt ulykkelige situation, som vi gerne ville have været foruden.
Burde I ikke have tillid nok til jeres studerende og gå ud fra, at de ikke har snydt?
- Der er ikke tale om, at vi har mistanke om, at de studerende har snydt, men derimod at opgavesættet, som blev benyttet til eksamenen kl. 9-11, efter kl. 11 har været lovligt tilgængeligt. Det betyder, at der er nogle af de studerende, som var til eksamen kl. 15-17, der, allerede inden eksamenen startede, havde adgang til opgaven. Det er afgørende for os, at der ikke kan sås tvivl om kvaliteten af vores eksamener, og bl.a. derfor kan man heller ikke benytte samme eksamensopgaver til efterfølgende eksamener.
I skriver, at 'betingelserne skal være lige for alle'. Nu lægger I eksamen på en dato, hvor nogle af de studerende har været til en anden eksamen under 24 timer før? Er det lige behandling?
- Det er klart, at det føles dybt urimeligt for de studerende, som uforskyldt skal tage den samme eksamen igen. Baggrunden er at sikre, at alle studerende har haft de samme betingelser, og at der ikke er nogle studerende, som er kommet lettere til deres eksamen, alene af den grund at de har haft adgang til eksamensopgaver før eksamenen startede.
Hvorfor lader I de studerende bøde for jeres egen fejl?
- Det er dybt beklageligt, men det skyldes, at der ikke må opstå tvivl om kvaliteten af vores eksamener – særligt i en periode hvor alle eksamener afvikles online.
I skriver, at en eventuel klage skal gå igennem Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. I giver dem svar 10 dage før omprøven. Kan de reelt nå at få noget ud af en eventuel klage?
- Klageadgang er reel og vigtig og sikrer, at de studerende kan få ministeriet til at vurdere, om vi har håndteret sagen korrekt.
Har I forsøgt at komme de studerende i møde på nogen måde?
- Vi har, før vi sendte afgørelsen, undersøgt om vi havde andre løsninger, der ville have mindre konsekvenser for de studerende. En gruppe studerende har skrevet til mig for at få en samtale med mig. Den vil jeg selvfølgelig gerne tage, men jeg har endnu ikke lavet en aftale med de studerende.
Der var i 2016 en lignende episode på Aarhus Universitet, hvor de studerende fik lov til enten at få eksamenen bedømt som en bestået/ikke bestået eller tage re-eksamen. Hvorfor gør I ikke det samme her?
- Jeg er blevet gjort opmærksom på episoden på Aarhus Universitet. Det er vores vurdering, at de to sager ikke umiddelbart kan sammenlignes.