Kæmpe fejl: Kræftens Bekæmpelse har hævet penge fra flere tusinde danskere

Kræftens Bekæmpelse har uretmæssigt hævet samlet set 394.250 kroner fra flere tusinde danskere

Den velgørende organisation Kræftens Bekæmpelse har ved en fejl hævet 394.250 kroner fra flere tusinde donorer.

Organisationen har valgt ikke at give pengene tilbage på eget initiativ - de berørte skal i stedet selv henvende sig, hvis de vil have deres penge retur.

Det skriver JydskeVestkysten.

På hver af de berørtes konto er der blevet trukket enten 150 eller 200 kroner. De er i august blevet informeret om fejlen og betingelserne for at få pengene tilbage via brev eller e-mail.

Gammel donation
Det er i alt 2324 personer, der har fået hævet penge på deres private kontoer.

For seks år siden valgte de at binde sig til at betale enten 150 eller 200 kroner årligt over fem år. Det er kræftens Bekæmpelse, der ikke har været opmærksomme på, at perioden er udløbet.

Det er ikke længere muligt for 2324 personer selv at annullere transaktionen gennem deres bank, derfor skal Kræftens Bekæmpelse sende pengene retur.

Men det har organisationen ikke haft lyst.

- Det har vi selvfølgelig også talt om (at sende pengene tilbage red.), men vi kan ikke sende pengene tilbage før om en måned. Så vi tænkte, at vi var nødt til at sikre os, at folk var klar over, at vi havde opdaget fejlen.

- I stedet for at folk skulle undre sig, så ville vi hellere proaktivt melde ud, at der var sket noget, der ikke skulle have været sket, siger Trine Sisbo, ansvarlig for private medlemmer og donorer i Kræftens Bekæmpelse til JyskeVestkysten.

161 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere