Kæmpe festival-fadæse: Gæster betalte dobbelt

Rod i det kontantløse betalingssytem på Smukfest. Flere gæster har fået hævet dobbelt beløb, og venter stadigvæk på at få deres penge retur

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
Følg Samfund

Til dette års Smukfest kunne man betale mad, øl, og shots uden at skulle have kontanter eller dankort op af lommen.

I alle festival-armbånd sad en integreret chip. Den kunne man bippe med som betaling. Nemt og tidsbesparende for festivalgæster og boderne på festivalen.

Men de godt 40.000 festglade festivalgængere oplevede nedbrud i systemet. Nu mangler mange at få deres tilgodehavende penge retur fra Smukfest.

- Lørdag aften ville jeg sætte penge ind på mit armbånd. Først ville jeg sætte 1000 kr. ind, men det kunne jeg ikke, siger Rune Boa Nielsen, der har været flere gange på Smukfest til Ekstra Bladet.

Artiklen forsætter under billedet

Rune Boa Nielsen prøvede at overføre to gange, men det lykkedes ikke. Til sidst måtte han overføre over nettet, før det lykkedes.

- Dagen efter festivalen kunne jeg så se, at de havde hævet 3000 kr. på min konto, men jeg fik kun de 1000 kr. ind på mit cashless armbånd. Jeg kontaktede Smukfest og fik at vide, de ville komme retur om tre dage, siger Rune Boa Nielsen.

Smukfest og deres underleverandører holdt ikke helt, hvad de havde lovet. For næste gang Rune tjekkede kontoen manglede der nu 6000 kr.

- Vi har oplevet 500 tilfælde, hvor vores gæster har haft problemer med cashless armbåndet. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, siger talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

En anden festivalgæst har helt droppet at få pengene tilbage.

Artiklen forsætter under billedet

- Jeg gider ikke bruge mere tid på det nu, til næste år vil jeg kun have kontanter med til Smukfest. Det er ikke særligt fedt, for 1000 kr. er mange penge, siger Kenneth Merrild Laugesen, der har været på Smukfest tre gange før.

På Smukfest Facebook-side har flere luftet deres utilfredshed med, at de ikke har fået deres tilgodehavende retur.

- De har lovet, at de kommer inden weekenden, men nu må vi se, siger Rune Boa Nielsen.

Smukfest kan ikke oplyse, hvor mange festivalgæster, der har penge til gode. Men de håber på snarest at få sagen ud af verden.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind