Kæmpe guide: Sådan bliver DIT festival-vejr

Skal du have gummistøvler med, eller kan du nøjes med en vindjakke og solbriller? Det kommer an på, hvornår du skal til koncert, siger meteorologerne

Skal du på udendørsfestival i juni? Her er meteorologernes bedste bud på, om du skal have solbriller eller gummistøvler med. (Arkivfoto: Per Lange)
Skal du på udendørsfestival i juni? Her er meteorologernes bedste bud på, om du skal have solbriller eller gummistøvler med. (Arkivfoto: Per Lange)

Festivalsæsonen er for alvor sparket i gang, men sommeren har ladet vente på sig. Så hvad kan du vente dig af festivalvejret i de kommende weekender, hvis du skal på NorthSide, Copenhell eller Roskilde Festival?

Her er DMI meteorologernes bedste bud på arrangementsvejret:

NORTHSIDE (12.-14. juni)
Omkring klokken 14 lørdag kan der begynde at komme regn og måske torden.

- Det kan godt stå på til hen på aftenen, hvor det så begynder at klare op igen, siger vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen.

Lige nu ser det ud til, at det meste af regnen vil falde fra omkring kl. 17 til 19, men den aftager først helt kl. 21 eller 22. Hvis man bliver hele aftenen, må man hellere tage gummistøvlerne med.

- Det kunne godt ligne en fem til ti millimeter. Det kan godt blive ret vådt, siger Thyge Rasmussen.

Det vil nok være fornuftigt at tage en paraply og et regnsæt med også, hvis du ikke være der hele aftenen og vil undgå at blive gennemblødt.

Når regnen er passeret, falder temperaturen.

Søndag bliver ikke så varm, måske kun 15 til 20 grader. Det vil dog føles en del køligere, fordi det blæser op til frisk vind fra vest og nordvest, siger Thyge Rasmussen. Til gengæld ser det tørt ud.

COPENHELL (18.-20. juni)
Metal heads kan se frem til mest tørt vejr med kun enkelte byger torsdag og fredag, som det ser ud foreløbig.

Der kommer efter Thyge Rasmussens vurdering kun en enkelt millimeter regn, men hvis du vil være det bekendt, kan du jo slynge et regnslag over den sorte trøje og sørge for, mascaraen er vandfast.

Torsdag er det mest sandsynligt, at bygerne falder om formiddagen. Om fredagen vil det nærmere være om eftermiddagen, vurderer Thyge Rasmussen.

Temperaturen torsdag ser kun ud til 17 til 18 grader. Det bliver blæsende med frisk vind både torsdag og fredag, forudser han. 

Lørdag ser ud til at blive den bedste med tørt vejr og gode chancer for solskin. Her kan temperaturen med lidt held komme op på 20 grader. Så det kan godt blive T-shirt-vejr, når du skal pakke sammen.

ROSKILDE FESTIVAL (27. -4. juli)
Roskilde Festival er stadig et par uger væk, så meteorologerne kan ikke sige med sikkerhed, hvordan vejret bliver hver enkelt dag.

Men foreløbig tyder det ifølge Tim Petterson fra DMI på større chance end normalt for godt vejr, fordi et højtryk ser ud til at brede sig ind fra Nordsøen. Det vil stabilisere vejret, siger han. 

- Lige nu ser det faktisk ret så fortrøstningsfuldt ud, siger han. Jeg tør ikke love varmebølge eller noget, men lidt mere stabilt og solrigt.

Temperaturerne bliver sandsynligvis et par grader varmere end normalt, så dagtemperaturen kan godt komme op på en 21-23 grader.

Det er sjældent, at festivallen bliver til et helt mudderbad, men i juni er der gennemsnitligt 13 ud af 30 dage med nedbør. Der kan godt snige sig en regnbyge ind af og til under festivallen, men præcis, hvornår de vil falde, er lidt for usikkert endnu. Indtil videre lader det dog ikke til, at det bliver nødvendigt med hverken gummistøvler eller spande til at fjerne vand fra teltene.

- Højst sandsynligt burde man kunne nøjes med en paraply og en regnjakke, siger han.

- At tage til Roskilde Festivallen uden regntøj, så er man modig. Det ser positivt ud, men man må selvfølgelig være forberedt på hvad som helst.

Man kan følge med i de såkaldte arrangementsvejrudsigter på DMIs hjemmeside efterhånden som de kommer tættere på. Her kan man blandt andet se, hvornår på dagen eventuel regn forventes at falde.

Selvom sommeren officielt er i gang, er badevandet stadig pivkoldt. Her tester Ekstra Bladets reporter vandtemperaturen:

4 kommentarer
Vis kommentarer