Kæmpe jubel: De ringer begejstrede ind

Nu kan natklubber igen slå dørene op, og det har de i den grad savnet, lyder det fra diskotekskæde

Budskabet om de skrottede restriktioner blev modtaget med kyshånd af Rekom Group. Her ses direktør Adam Falbert (blå skjorte) og Lars Børsting, politisk direktør. Foto: Tilde Døssing Tornbjerg/Ritzau Scanpix
Budskabet om de skrottede restriktioner blev modtaget med kyshånd af Rekom Group. Her ses direktør Adam Falbert (blå skjorte) og Lars Børsting, politisk direktør. Foto: Tilde Døssing Tornbjerg/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Det er slut med restriktioner i Danmark.

Sådan lød det onsdag aften på et længe ventet pressemøde fra statsminister Mette Frederiksen.

Det betyder også, at nattelivet, der har været særdeles hårdt ramt af restriktioner, langt om længe kan åbne på sine helt egne præmisser igen. Og det falder i den grad i god jord hos Danmarks største bar- og diskotekskoncern.

Artiklen forsætter under videoen ...

Nu kan vi alle sænke skuldrene, lød det fra statsministeren.

Jublende medarbejdere
For selvom nyheden om den totale genåbning allerede tirsdag havde fundet vej til kontorene hos Rekom Group, er jublen stadig stor onsdag aften, da Ekstra Bladet fanger politisk direktør Lars Børsting:

- Det kom jo lidt på bagkant, men det er en fantastisk nyhed. Masser af vores personale har ringet ind, og begejstringen er høj. Glæden er stor, og forventningerne er i top. Det er en lettelse og en glæde at kunne vende tilbage en normal hverdag.

Denne gang virker det mere realistisk, at genåbningen ikke er truet af nye nedlukninger, siger direktøren videre:

- Vi fik lov at genåbne første september sidste år, da alle restriktioner faldt fra. Der tænkte vi: Nu ruller det, og vi er tilbage til et normalt liv igen, indtil vi ramte december. Det var en våd klud i ansigtet. Både for os, men også for vores personale, der lige var kaldt tilbage efter at have været hjemsendt i 18 måneder. Det var virkelig demotiverende.

- Der vil jeg sige, at nu synes jeg, at det er det tydeligt, at vi er et sted nu, hvor der er så mange vaccinerede, at vi kan løfte restriktionerne endda i januar. Jeg har derfor en forventning og en tro på, at vi har set det sidste til coronarestriktioner for os i nattelivet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fra 1. februar bliver det igen muligt at komme på diskotek natten lang. Foto: Per Lange
Fra 1. februar bliver det igen muligt at komme på diskotek natten lang. Foto: Per Lange

Glædeligt!
Hos Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) er man ligeledes begejstrede over, at restriktionerne nu er fortid fra næste uge.

- Det er meget glædeligt, at vi nu står i en situation, hvor det er forsvarligt at ophæve restriktioner. Danmark har i perioder været lukket meget ned, og det er en milepæl for samfundet, at det nu stopper. Det er til glæde og gavn for alle, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Det er et vigtigt skridt for mange virksomheder, påpeger han:

- Endelig kan virksomheder slå dørene helt op for medarbejdere og kunder. Det betyder virkelig meget for mange virksomheder. Alle har de taget et stort ansvar under pandemien, og for nogle af dem har det også være en vanskelig tid økonomisk. Men nu ser det ud som om, vi næsten er i mål.

Restriktionerne udløber tirsdag første februar.

FAKTA: Næsten alle restriktioner ophører tirsdag

På et pressemøde onsdag aften siger statsminister Mette Frederiksen (S), at langt de fleste restriktioner ophører fra 1. februar.

På samme tid stopper coronavirus med at være kategoriseret som en samfundskritisk sygdom.

Der er dog en enkelt restriktion, som regeringen ønsker at forlænge. Det sker på baggrund af Epidemikommissionens anbefaling.

Her kan du blive klogere på den og læse, hvilke opfordringer Epidemikommissionen kommer med:

- Der skal fortsat være krav om test for indrejsende i Danmark, som skal gælde frem til 31. januar.

- Kravet gælder dog ikke for personer, der kommer fra et EU- eller Schengenland, er færdigvaccinerede, tidligere smittede eller har en negativ test.

- For øvrige gælder der et krav om, at man bliver testet senest 24 timer, efter at man er kommet ind i Danmark.

- Skal denne restriktion videreføres, kræver det, at Folketingets partier bakker op.

Epidemikommissionens opfordringer:

- Sygehuse og plejehjem skal så vidt muligt fortsat stille krav om coronapas og mundbind for besøgende for at beskytte de ældre.

- Arrangører af arrangementer, hvor mange samles, og hvor der er særlig høj risiko for smittespredning, bør overveje at opfordre til eller facilitere test for de deltagende.

- Kommissionen opfordrer til, at coronapas-appen fortsat er til rådighed i en overgangsperiode.

- Sundhedsmyndighederne og Epidemikommissionen vil fortsat overvåge og følge situationen med coronavirus tæt og løbende vurdere, om der er behov for nye tiltag.

Kilder: Ritzau, Sundhedsministeriet, Epidemikommissionen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind